Hyppää pääsisältöön

Tervetuloa ideoimaan, kehittämään ja äänestämään!

Tervetuloa! Tässä on Yle Kipinän kokeiluversio.

Tässä kokeiluvaiheessa ideoita voi antaa eri teemoihin. Ideaa lisätessäsi sinua pyydetään valitsemaan mihin teemaan se kuuluu. Teemat ovat:

 • Kuunneltava sisältö: Miten voimme luoda uusi tapoja Ylen kuunneltavan sisällön kuluttamiseen?
 • Ennennäkemätön vlogi: Miten voimme tarjota yleisölle ennennäkemätöntä videoblogisisältöä? (millaista sisältöä vlogissa olisi, millainen tyyppi vloggaajan pitäisi olla, olisiko tyyppejä enemmän kuin yksi, jne.)
 • Vapaat ideat: Kaikki muut kuin kahteen edelliseen liittyvät ideat.
 • Kipinän kehittäminen: Tänne kerätään Kipinän konseptiin ja palveluun liittyviä kehitysideoita. Teema ei ole mukana äänestyksissä.
 • Ideoinnin ulkopuoliset palautteet ja Muuten, olen sitä mieltä että: Ideointivaiheessa lisäsimme nämä teemat, koska monet ideoista koskevat Ylen nykytarjonnan tai toiminnan kehittämistä. Näissä teemoissa olevat ideat eivät ole mukana äänestyksissä.

Kipinässä on neljä vaihetta

Voit itse valita mihin vaiheisiin osallistut. Vaiheiden kesto näkyy suluissa.

 1. Ideointi (18.12.2014 -15.1. 2015 klo 15)
 2. Kehitykseen pääsevien ideoiden äänestys (15.1.2015 klo 15 - 22.1.2015 klo 15)
 3. Valittujen ideoiden kehittäminen (23.1.2015 - 19.2.2015 klo 15)
 4. Toteutukseen pääsevän idean äänestys (19.2.2015 klo 15 - 26.2.2015 klo 15)

Kipinän käytöstä

Kipinän käyttöohjeet löydät heti aloitusnäkymästä ja oikeasta ylälaidasta oman kuvakkeesi alta. Yle Kipinän käyttö vaatii Yle Tunnus- tai Facebook-kirjautumisen. (Yle Tunnus on käytössä myös YleX:n sivustolla, Areenan kokeiluversiossa ja Uutisvahti-sovelluksessa. Tunnuksen käyttöä laajennetaan vähitellen). Kipinän käytön ehtona on hyväksyä se, että ideat ovat kaikkien käytettävissä ja jatkokehitettävissä.

Kun idea on luotu, siitä muodostuu oma pallo. Idean pallossa voi jakaa idean sosiaaliseen mediaan (Facebook, Twitter, Google+ ja LinkedIn), kommentoida ideaa ja äänestysvaiheessa äänestää (=tykätä) ideaa jatkoon.

Voit halutessasi käyttää Kipinää suuremmassa näkymässä (avautuu samaan ikkunaan).

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Kommentit
 • Kipinän voittajaidean toteutus etenee

  Voittajaideasta jalostettu sisältökonsepti toteutetaan.

  Huhtikuun lopulla järjestimme työpajan, johon osallistui Kipinän voittajaidean, “Keskusteluohjelma siitä kuinka lasten vieraannuttaminen saataisiin lopetettua”, antanut Juha Järä, neljä idean kehittelyyn osallistunutta sekä kolmen hengen sisältöporukka Yleltä. Työpajassa ideasta jalostettiin sisältökonseptia.

 • Anna palautetta Yle Kipinästä

  Teimme Yle Kipinän kevyen pilotin ennen kaikkea oppiaksemme mikä toimii ja ei toimi Kipinässä. Siksi Kipinään osallistujien palaute on äärimmäisen arvokasta, kun viemme Kipinä-konseptia eteenpäin Ylellä. Jos osallistuit Yle Kipinään, olisi hienoa, jos käyttäisit muutaman minuutin ja vastaisit lyhyeen palautekyselyyn viimeistään 9.3.2015 .

Lue myös - yle.fi:stä poimittua