Hyppää pääsisältöön

Yhteiskehittely-ympäristö Kipinän käyttöehdot

Kipinä käyttää alustana kotimaista Viima-sovellusta. Viiman englanninkieliset käyttöehdot ja tietosuojakäytännöt löydät linkeistä.

Osallistumalla Kipinään olet mukana kehittämässä julkisen palvelun mediaa. Kipinä on avointa innovaatiota ja yhteiskehittelyä.

Kirjautumalla Kipinään hyväksyt, että muut voivat käyttää ideoitasi. Huomaathan, että ideat ovat usein ns. ilmassa ja saman idean on voinut keksiä useampi ihminen yhtä aikaa. Tutustu joukkorahoitukseen, kun haluat pitää itselläsi täyden kontrollin projektista alusta loppuun.

Esittämiesi ja kehittelemiesi ideoiden ja ratkaisujen pohjalta muut - Yle, sen kumppanit ja muut Kipinän käyttäjät - voivat kehittää edelleen uusia ideoita, ideoiden erilaisia muunnelmia, ja lopulta tuotteita ja palveluja. Niin Ylen kuin mahdollisten muiden toimijoiden toteuttamissa palveluissa on mainittava idean kehittelyyn Kipinässä osallistuneet henkilöt.

Julkaisemalla Kipinässä aineistoa luovutat Ylelle rajoittamattoman käyttöoikeuden siihen. Yle voi muokata ja jakaa aineistoja hallinnoimissaan sisällöissä. Lähetäthän vain sisältöä, johon sinulla on tarvittavat tekijänoikeudet ja muut oikeudet, kuten lupa kuvissa esiintyviltä henkilöiltä. Esimerkiksi kaupallisen äänilevytallenteen käyttö ei ole mahdollista. Huomaathan, että Ylen palveluissa ei voi esiintyä mainontaa.

Kipinä -yhteisössä sovelletaan jälkimoderointia. Laitathan ylläpidolle viestiä, jos haluat huomauttaa mahdollisesti sopimattomasta tai tekijänoikeuksia loukkaavasta sisällöstä.

Yle kannustaa osallistujia jatkamaan muiden ideoiden kehittämistä. Kaikilla Kipinän käyttäjillä on oikeus muunnella ja jatkokehittää Kipinässä julkaistua aineistoa. Kipinän käyttäjät voivat ladata aineistoja omaan käyttöönsä ja käyttää niitä uusien ideoiden pohjana.

Tekijänoikeudet täällä Kipinässä mahdollisesti julkaisemiisi teoksiin pysyvät sinulla.

Ylen toimesta toteutukseen päätyneiden tuotteiden ja palveluiden oikeuksista sovitaan erikseen Ylen ja toteuttamiseen osallistuvien tahojen kesken. Toteutettuja ja julkaistuja sisältöjä ja palveluja koskevat normaalit tekijänoikeuden rajoitukset, elleivät toteutuskumppanit erikseen muuta sovi.

Mitä hyötyä minulle? Mitä arvoa yhteiskunnalle?

Kipinä antaa kanavan omien ideoiden ja oman osaamisen esiin tuomiselle. Luvassa on siis hauskaa yhteiskehittelyä! Tähtäämme siihen, että Kipinän avulla syntyy yhteyksiä ja verkostoja, jotka synnyttävät uutta sosiaalista, kulttuurista, demokraattista ja taloudellista arvoa.

Jos olet yrittäjä tai kehittäjä, voit myös napata Kipinässä näkemästäsi ideasta kiinni ja lähteä itse kehittämään siitä tuotetta tai palvelua markkinoille. Yle haluaa vahvistaa luovan alan elinvoimaisuutta. Sen vuoksi emme pidätä yksinoikeutta Kipinässä kehiteltyihin ideoihin.

Kipinä auttaa suomalaisia hahmottelemaan yhdessä, mitä julkisen palvelun media voi olla nyt tulevaisuudessa. Olemalla aktiivisesti mukana Kipinässä vaikutat siihen, mihin Yle suuntaa verorahoja tuotekehityksessään.

Kommentit
  • Kipinän voittajaidean toteutus etenee

    Voittajaideasta jalostettu sisältökonsepti toteutetaan.

    Huhtikuun lopulla järjestimme työpajan, johon osallistui Kipinän voittajaidean, “Keskusteluohjelma siitä kuinka lasten vieraannuttaminen saataisiin lopetettua”, antanut Juha Järä, neljä idean kehittelyyn osallistunutta sekä kolmen hengen sisältöporukka Yleltä. Työpajassa ideasta jalostettiin sisältökonseptia.

  • Anna palautetta Yle Kipinästä

    Teimme Yle Kipinän kevyen pilotin ennen kaikkea oppiaksemme mikä toimii ja ei toimi Kipinässä. Siksi Kipinään osallistujien palaute on äärimmäisen arvokasta, kun viemme Kipinä-konseptia eteenpäin Ylellä. Jos osallistuit Yle Kipinään, olisi hienoa, jos käyttäisit muutaman minuutin ja vastaisit lyhyeen palautekyselyyn viimeistään 9.3.2015 .

Lue myös - yle.fi:stä poimittua