Hyppää pääsisältöön

12.12. Extrat: Samin valinta ja Jatkojen loppubiisi

Sami Uotila, Jarkko Nyman, Esko Kovero, Kalle Ruusukallio, Valtteri Lehtinen, Suvi Hurme ja Sami Hintsanen Tartu Mikkiin -ohjelmassa 12.12.2014
Sami Uotila, Jarkko Nyman, Esko Kovero, Kalle Ruusukallio, Valtteri Lehtinen, Suvi Hurme ja Sami Hintsanen Tartu Mikkiin -ohjelmassa 12.12.2014 Kuva: Yle esko kovero

12.12. Tartu Mikkiin Extrat: Samin valinta ja Jatkojen loppubiisi. Näitä et nähnyt tv:ssä!

Samin valinta: Happy Days (Happy Days Theme)

Happy Days on Norman Gimbelin ja Charles Foxin kappale, joka tunnetaan Happy Daysin eli suomeksi Onnen päivät -tv-sarjan tunnusmusiikkina. Sarjan ensimmäisellä ja toisella tuotantokaudella Happy Days kuultiin vain ohjelman lopussa. Tuolloin ohjelman avasi Rock Around the Clock. Vuodesta 1975 Happy Daysin uutta versiota alettiin käyttää sekä ohjelman alussa että lopussa; samaa versiota käytettiin kausina 3–10. Pratt & McClain -yhtye julkaisi Happy Daysin vuoden 1976 Pratt & McClain Featuring Happy Days -albumillaan. Kappale käväisi Billboard Hot 100 -listalla viidentenä. Sävellysduo Gimbel–Foxin kynästä on syntynyt myös valtaisan suosion saavuttanut kappale Killing Me Softly with His Song (suomeksi Jokainen päivä on liikaa).

Kuuntele Pratt & McClainin versio Spotifysta (vaatii kirjautumisen)

Jatkojen loppubiisi: Elämän sain soimaan

Elämän sain soimaan on Aarno Ranisen ja Pertsa Reposen kappale, joka kuultiin Soitinmenot-tv-ohjelman tunnusmusiikkina. Tätä musiikkiohjelmaa käsikirjoittivat Pertsa Reponen ja Kai Sievers, jotka esiintyivät salanimillä Alan Dorkin ja Kai Dorkin. Aarno Raninen sävelsi sarjaan musiikkia – salanimellä George Romain. Soitinmenot-sarjaa tähdittivät Heikki Kinnunen, Erkki Saarela, Susanna Haavisto ja Eija Ahvo. Lisäksi sarjassa vieraili muita julkisuudesta tuttuja henkilöitä. Ohjelmaa esitettiin 1985–1987.

(Samin valinta ja Jatkojen loppubiisi katsottavissa Areenassa 30 päivän ajan.)

 • Tarja Halonen komensi poliisit soittamaan häävalssinsa

  Tarja Halosen elämän merkitykselliset musiikkikappaleet.

  Nuorena Tarja Halonen työskenteli Englannissa sisäkkönä. Tuolloin hän pääsi ensimmäisten brittien joukossa katsomaan The Beatlesien A Hard Day's Night -elokuvan. Halonen on tuttu näky Pori Jazzeilla, kotona jazzin lisäksi usein soi myös ooppera.

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.