Hyppää pääsisältöön

Mi Mi Pon kirpeä kurkkusalaatti

Burmalainen kurkkusalaatti
Kurkusta ja kaalista tehty tulinen salaatti Burmalainen kurkkusalaatti Kuva: Yle/Ari Meriläinen burma

Burmasta 13 vuotta sitten Suomeen muuttanut Mi Mi Po on keittiössä kuningatar! Vuosittaista vesijuhlaa varten hän loihti vierailleen uskomattoman päivällisen. Tässä herkullisen mutta yksinkertaisen kurkku-kaalisalaatin resepti. Mukana mahtavasti potkua chilistä ja raikas happamuus tehdään limellä!

Ainekset:
1 kpl kurkku
300-400g keräkaalia
6 kpl chiliä (väkevyys maun mukaan)
1 kpl lime
1 tl suolaa
1/2 tl ruokasokeria

1. Huuhtele kurkku, keräkaali ja chilit kylmällä vedellä
2. Leikkaa kurkusta ja keräkaalista suikaleita
3. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi
4. Laita kurkku, kaali ja chilit korkeaan kulhoon
5. Lisää mausteet (suola, ruokasokeri) ja purista sekaan limen mehu
6. Sekoita ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Vanhemmuus