Hyppää pääsisältöön

Tunnetut kansalaiset löysivät aikaa välittää vanhoista

Meillä kaikilla on huono omatunto, koska omilla isovanhemmilla tai vanhemmilla ehtii käydä liian harvoin eikä naapurin vanhuksille ole aikaa sitäkään vähää. Kun pyysimme tunnettuja suomalaisia miettimään, löytyisikö keikka- tai kilpailukalenterista mummon mentävä aukko - kaikilta se löytyi.

Juuri siitä on kysymys Lupa välittää -kampanjasta: Ole sinäkin mukana välittämisen aallossa, joka syntyy pienistä teoista.

Sinun aikasi on paras joululahja tutulle ja vieraalle vanhukselle. Anna aikaasi, tee lupauksesi ja vie se joululahjaksi posliinitontun tai suklaarasian sijasta.

Näin tunnetut suomalaiset ovat luvanneet ja haastaneet:

Pekka Hyysalo: Lupaan mennä ens kesälomalla käymään isovanhempien mökillä ja pakottaa mun isoisän vesijuoksulenkille ja isoäidin kans mä lähden uimaan.

Toni Nieminen: Olen viime aikoina miettinyt omaa isääni. Jatkossa lupaan ottaa omat lapseni mukaan ja vierailla useammin Teuvo-papan luona.

Isac Elliot lupaa soittaa isoäidinäidille Ruotsiin ja laulaa hänelle joululaulun. Haaste kaikille faneille ja Anna Abreulle.

Enni Rukajärvi: Ennillä on yli 40 serkkua eli isovanhemmilla riittää onneksi kävijöitä. Enni ehtii kuitenkin nähdä isovanhempiaan liian harvoin.


Aira Samulin haastoi Pirkko Lahden.

Antti Ruuskanen vieraili Risuliinan palvelutalossa Siilinjärvellä yhdessä Ahmon koulun oppilaiden kanssa, jotka lauloivat asukkaille joululauluja.

Rap-mummo Eila lupaa parantaa yhteyttää nuoriin entisestään ja haastaa tyttärenpoikansa Valtterin viemään hänet ensi keväänä metsään ihailemaan kevätkukkia

Santtu-Matias Rouvali: Me ollaan Tampere Filmarmonian kanssa välitetty meidän konsertteja Pispan palvelukeskukseen ja mää oon puhunu siinä aina ennen ja ne on kyl tykänny siitä. Haastan mukaan Leif Segerstamin.

Leif Segerstam vastasi Santtu-Matias Rouvalin haasteeseen ja kävi esiintymässä Päivärinteen palvelutalon ja vanhustentalon asukkaille Suonenjoella.

Olga Temonen leipoo pullaa. Tuukka vie pullat hoivakoti Iltatuuleen Kausalaan.

Musta Barbaari: Lupa välittää -ohjelmassa: "Me halutaan muuttaa asenteita Jusufin kanssa. Halutaan viestittää se, että ystävällisyydellä, rakkaudella ja sillä, että kunnioitetaan ja arvostetaan toista, niin sillä pääsee pitkälle. JVG haastettu mukaan.

Arvi Lind sai haasteen Kaj Kunnakselta ja haastoi Lupa välittää -ohjelmassa oopperalaulaja Jussi Merikannon viemään Cantores Minores -kuoron laulamaan vanhankoteihin.

Milka Suonpää #lovemillasta haastoi Jenni Vartiaisen laulamaan vanhainkotiin tai vaikka omalle isoäidilleen.

Kaikki lupaukset Yle Areenassa

Kommentit
  • Välittämisaalto kasvaa!

    Lupa välittää -kampanjassa tuhannet nuoret ovat järjestäneet tapahtumia lähistön vanhuksille ja tuhannet suomalaiset ovat antaneet oman, henkilökohtaisen välittämislupauksensa. Olemme synnyttäneet yhdessä välittämisen aallon, joka pyyhkii koko Suomen yli. Järjestöjen vapaaehtoistyöhön virtaa lisää väkeä. Kampanja käynnistyi jo syksyllä, kun kutsuimme nuoret ideoimaan yhteistä tekemistä ikäihmisten kanssa, Tähän mennessä vanhainkodeissa, hoivakodeissa ja palvelutaloissa on järjesteyy yli 250 tapahtumaa; joissa on laulettu, tanssittu, ulkoiltu, leivottu ja tutustuttu. Ennen kaikkea sukupolvet ovat kohdanneet. Viisi viikkoa sitten kutsuimme mukaan kaikki suomalaiset antamaan oman välittämislupauksensa. Halusimme tehdä näkyväksi arjen hyviä tekoja ja innostaa kaikkia antamaan enemmän aikaansa ikäihmisille. Kymmenet TV- ja radio-ohjelmat, netti ja some kertoivat tarinoita ikäihmisistä ja kannustivat sukupolvia yhteiseen tekemiseen. Tuhansista teoista kasvoi välittämisen aalto. Jatketaan ja kasvatetaan sitä entisestään!

  • Tunnetut kansalaiset löysivät aikaa välittää vanhoista

    Kymmenet tunnetut suomalaiset ovat mukana välittämisessä.

    Kymmenet tunnetut suomalaiset ovat mukana välittämisen aallossa. Pienillä teoilla. Musta Barbaari, Enni Rukajärvi, Olli Herman, Elastinen, Viivi Pumpanen, rap-mummo Eila, Santtu-Matias Rouvali, Lasse Kukkonen ja Isac Elliot: Miten he lupaavat välittää vanhoista ja kenet he haastavat?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua