Hyppää pääsisältöön

Hypnotisoija – menestysromaaniin perustuva ruotsalaisjännäri

Hypnotisoija, yle tv1
Rikoskomisario Joona Linna (Tobias Zilliacus, vas.) pyytää lääkäri Erik Maria Barkin (Mikael Persbrandt) avukseen. Hypnotisoija, yle tv1 Kuva: © 2012 AB Svensk Filmindustri, Sonet Film AB och Filmpool Nord AB. All rights reserved. hypnotisoija

TV1 sunnuntaina 6.10.2019 klo 21.55 - 23.55, Areenassa

Tukholmasta löytyy raa’asti murhattu perhe. Vain perheen 15-vuotias poika Josef (Jonatan Bökman) on elossa, mutta vakavasti loukkaantunut ja koomassa.

Suomalaistaustainen rikoskomisario Joona Linna (Tobias Zilliacus) pyytää traumoihin erikoistunutta lääkäriä Erik Maria Barkia (Mikael Persbrandt) hypnotisoimaan Josefin, jotta murhaajan tuntomerkit saataisiin selville.

Bark suostuu, vaikka on aiemmin vannonut, ettei enää koskaan hypnotisoi ketään. Samalla hän joutuu mukaan painajaismaisten tapahtumien ketjuun.

Lasse Hallströmin ohjaaman jännityselokuvan rooleissa nähdään myös Lena Olin, joka näyttelee Barkin vaimoa Simonea.

Elokuva Hypnotisoija (16) perustuu menestysromaaniin, jonka on kirjoittanut nimimerkki Lars Kepler. Nimimerkin takana ovat ruotsalainen kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril. Ruotsissa kirjaa on myyty yli 400 000 kappaletta ja sen oikeudet on myyty 35 maahan.

Kansainvälistä suosiota saanut elokuva oli Ruotsin ehdokas parhaan vieraskielisen Oscar-palkinnon saajaksi vuonna 2013.

Hypnotisören. Ruotsi, 2012. Tuotanto: Svensk Filmindustri. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2016.

Lisää ohjelmasta

Keskustele