Hyppää pääsisältöön

Kolme viisasta miestä – draamaelokuva ystävien jouluaatosta

Kolme viisasta miestä, yle tv1
Rauno (Timo Torikka, vas.), Matti (Pertti Sveholm) ja Erkki (Kari Heiskanen) viettävät jouluaattoa baarissa. Kolme viisasta miestä, yle tv1 kolme viisasta miestä

TV1 lauantaina 22.12.2018 klo 23.10 - 00.50, Areenassa

Kolme nuoruudenystävää, poliisi Matti, valokuvaaja Erkki ja näyttelijä Rauno tapaavat sattumalta jouluaattona Helsingissä.

Miehet viettävät illan karaokebaarissa. Laulamisen ja juomisen lomassa he kertovat elämästään, sen iloista ja suruista, paljastaen kipeitäkin asioita. Ystävyys joutuu koetukselle. Tapahtumat saavat yllättävän käänteen, kun salaperäinen nainen ilmestyy baariin.

Kolme viisasta miestä (12) on Mika Kaurismäen ohjaama elokuva, jonka syntyhistoria on poikkeuksellinen. Elokuva on rakentunut John Cassavetesin tyyliin roolihahmojen kautta ja niiden varaan. Kolme pääosanesittäjää, Kari Heiskanen, Pertti Sveholm ja Timo Torikka ovat luoneet kukin itse hahmonsa, joiden pohjalta Kaurismäki ja Petri Karra loivat tarinan rungon.

Näyttelijät tiesivät kuvausten aikana oman tarinansa, mutta eivät sitä, miten heidän tarinansa risteäisivät. Elokuvan muissa rooleissa nähdään Irina Björklund, Aake Kalliala ja Peter Franzén.

Elokuva on palkittu vuonna 2009 Monterreyn kansainvälisillä filmifestivaaleilla Meksikossa juryn pääpalkinnolla ja Tallinnan elokuvafestivaaleilla.

Ohjaus: Mika Kaurismäki. Käsikirjoitus: Mika Kaurismäki ja Petri Karra. Tuotanto: Marianna Films Oy. 2008. Elokuva on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2014.

Kommentit