Hyppää pääsisältöön

Kolme viisasta miestä – draamaelokuva ystävien jouluaatosta

Kolme viisasta miestä, yle tv1
Rauno (Timo Torikka, vas.), Matti (Pertti Sveholm) ja Erkki (Kari Heiskanen) viettävät jouluaattoa baarissa. Kolme viisasta miestä, yle tv1 kolme viisasta miestä

TV1 lauantaina 22.12.2018 klo 23.10 - 00.50, Areenassa

Kolme nuoruudenystävää, poliisi Matti, valokuvaaja Erkki ja näyttelijä Rauno tapaavat sattumalta jouluaattona Helsingissä.

Miehet viettävät illan karaokebaarissa. Laulamisen ja juomisen lomassa he kertovat elämästään, sen iloista ja suruista, paljastaen kipeitäkin asioita. Ystävyys joutuu koetukselle. Tapahtumat saavat yllättävän käänteen, kun salaperäinen nainen ilmestyy baariin.

Kolme viisasta miestä (12) on Mika Kaurismäen ohjaama elokuva, jonka syntyhistoria on poikkeuksellinen. Elokuva on rakentunut John Cassavetesin tyyliin roolihahmojen kautta ja niiden varaan. Kolme pääosanesittäjää, Kari Heiskanen, Pertti Sveholm ja Timo Torikka ovat luoneet kukin itse hahmonsa, joiden pohjalta Kaurismäki ja Petri Karra loivat tarinan rungon.

Näyttelijät tiesivät kuvausten aikana oman tarinansa, mutta eivät sitä, miten heidän tarinansa risteäisivät. Elokuvan muissa rooleissa nähdään Irina Björklund, Aake Kalliala ja Peter Franzén.

Elokuva on palkittu vuonna 2009 Monterreyn kansainvälisillä filmifestivaaleilla Meksikossa juryn pääpalkinnolla ja Tallinnan elokuvafestivaaleilla.

Ohjaus: Mika Kaurismäki. Käsikirjoitus: Mika Kaurismäki ja Petri Karra. Tuotanto: Marianna Films Oy. 2008. Elokuva on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2014.

Kommentit
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.