Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Härmä – elokuva veljesten perimystaistelusta lakeuksilla

Kotikatsomo: härmä, yle tv1
Välitalon Matti (Lauri Tilkanen) on kiintynyt Kantolan Aimoon (Pamela Tola), naapuritilan neitoon. Kotikatsomo: härmä, yle tv1 kotikatsomo: härmä

TV1 sunnuntaina 8.7.2018 klo 21.05 - 23.10, uusinta maanantaina 9.7. klo 22.35
Yle Areenassa 7 päivää

Mahtava Välitalon tila on menossa perinnöksi puukkojunkkareiden joukossa pyörivälle Eskolle (Mikko Leppilampi). Nuorempi suoraselkäinen Matti Lauri Tilkanen olisi isännäksi sopiva.

Vastoin perinteitä veljesten Antti-isä (Esko Salminen) päättää testamentata tilansa esikoisen ohi Matille. Omistussuhteita maahan ja morsiameen (Pamela Tola) käydään ratkomaan puukolla.

JP Siilin käsikirjoittama ja ohjaama elokuva Härmä (16) vie 1800-luvun Pohjanmaan lakeuksille, jossa maita hallitsevat rellestävät miesjoukot, häjyt. Kunnia ja maine otetaan puukolla eikä lain suoja yllä Härmään saakka. Pako ei ole pohjalaiselle miehelle vaihtoehto.

Muissa rooleissa nähdään Lena Meriläinen, Aku Hirviniemi, Eero Milonoff, Olavi Uusivirta, Taneli Mäkelä, Kari Hietalahti ja Pirkka-Pekka Petelius.

Tuotanto Yellow Film & TV Oy. Suomi. 2012. HD. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2014.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.