Hyppää pääsisältöön

Hagan linna, kuninkaallinen koti

Hagan linna kuninkaallinen koti, yle tv1
Prinsessa Estelle tutkii äitinsä kruununprinsessa Victorian kanssa Hagan linnan kukkaloistoa. Hagan linna kuninkaallinen koti, yle tv1 Kuva: FOTO: SVT / SVT hagan linna kuninkaallinen koti

TV1 sunnuntaina 9.10.2016 klo 11.45 - 12.45
Yle Areenassa vain suorana.

Kruununprinsessa Victoria avaa kotinsa ovet. Dokumentti esittelee Victorian, aviopuoliso prinssi Danielin ja prinsessa Estellen kotilinnaa. Miten miten perheen ensimmäinen vuosi Hagan linnassa sujui?

Linnalla on pitkä historia ja omaa aikaansa linnassa muistelee muun muassa kuningas Kaarle Kustaan sisar, prinsessa Christina. Kuninkaallinen sisarusparvi vietti lapsuutensa samassa linnassa.

Hagan linna sijaitsee Hagaparkenissa Solnan kunnassa Suur-Tukholman alueella. Kuningas Kustaa IV Aadolf rakennutti linnan vuosina 1802 - 1804, ja sen suunnitteli kaupunginarkkitehti Carl Christoffer Gjörwell.

Haga slott – Kungligt hem. Ruotsi, 2014. Tuotanto: SVT. HD. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2015.

Muualla verkossa:
Wikipedia: Hagan linna
Prinssi Carl Philipin häät
Ketä kuninkaallista muistutat? Testaa!

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.