Hyppää pääsisältöön

Sovitus

Kuvassa Cecilia Tallis (Keira Knightley). Yle Kuvapalvelu.
Kuvassa Cecilia Tallis (Keira Knightley). Yle Kuvapalvelu. Kuva: Kuvassa Cecilia Tallis (Keira Knightley). Yle Kuvapalvelu. sovitus

Ian McEwanin romaanin filmisovitus 1930-luvulla käynnistyvästä, ylipääsemättömiä vaikeuksia kohtaavasta rakkaustarinasta.

Ian McEwanin samannimiseen romaaniin perustuva elokuva seuraa erään rikoksen ja väärän todistuksen seurauksia kuuden vuosikymmenen ajan. Pääosissa ovat James McAvoy, Keira Knightley ja Benedict Cumberbatch. Elokuvan yhtä keskeistä hahmoa Briony Tallisia esittää kolme eri näyttelijää kolmena eri ikäkautena: Saoirse Roman, Romola Garai ja Vanessa Redgrave.

Joe Wrightin ohjaama Sovitus oli seitsemän Oscarin ehdokkaana, ja se palkittiin parhaasta alkuperäismusiikista. Musiikin sävelsi Dario Marianelli. Elokuva voitti Britannian parhaan elokuvan Bafta-palkinnon ja parhaan draamaelokuvan Golden Globen.

 • Sovitus (Atonement), Britannia 2007. O: Joe Wright. N: James McAvoy, Keira Knightley, Benedict Cumberbatch, Saoirse Roman, Romola Garai, Vanessa Redgrave, Brenda Blethyn, Juno Temple.

Lisää ohjelmasta

 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema