Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Minä pääkuva

Keskusteluja muusikoiden kanssa.

Teemu Bergman – punkmessias tahtomattaan

Teemu Bergman
Teemu Bergman Kuva: Joonas Josefsson Teemu Bergman,punk,musiikki,Pää Kii,pää kii

Muusikko Teemu Bergmanin ylle on asetettu viitta, jota mies ei koe omakseen kantaa. Häntä on jo useamman vuoden suitsutettu musiikkimediassa punkin 2000-luvun pelastajana ja sukupolvensa punk-äänenä.

Teemu Bergman
Teemu Bergman Kuva: Joonas Josefsson pää kii

Äiti osti 13-vuotiaalle Teemu Bergmanille kitaran ja punk vei miehen mennessään. Vuosien saatossa bändejä on siunaantunut lukuisia, mutta niistä tunnetuimpia ovat Pää kii, Kakka-hätä 77, The Heartburns, Nazi Death Camp ja Vaasankatu SS.

Pää kii on teoreettisesti ja tunnettavuutta mitatessa Bergmanin isoin ja suosituin yhtye. Se on voittanut Kriitikoiden valinta -Emman ja oli myös ehdolla Nordic Music Prizen saajaksi. Vaatimaton punkkari ei vieläkään osaa – eikä oikein halua – eritellä menestyksen syytä. Hän kuitenkin antaa kiitosta bändikavereilleen, sekä levyllä ja keikoilla vierailevalle Otto Grundstörmille (tunnetaan myös Tehosekoittimen Ottona).

Tapasin Bergmanin kantapaikassaan Heiniksessä, virallisesti Pub Heinähatussa, joka sijaitsee Helsingin Kallion (oikeastaan Harjun) ”mie-sie-kadulla” Vaasankadulla. Tässä keskustelussa löydämme Bergmanin herkän puolen ja raakoja totuuksia mm. Pää kiin tulevaisuudesta.

Teemu Bergman
Teemu Bergman Kuva: Joonas Josefsson pää kii

Kotiviinikauppiaan Kouvola ja ensimmäinen kitara

Teemu on kotoisin Kouvolasta. Paikasta, jota kutsutaan usein Suomen rumimmaksi ja tylsimmäksi kaupungiksi. Miltä se näyttää Bergmanin silmin ja miten kaupunki vaikutti siihen, minkälainen mies Teemusta kasvoi? Jos ei olisi ollut musiikkia, olisi ollut huumediilausta ja itsemurha.

Teemu Bergman
Bergmanin ex-tyttöystävä, The Splitsin Kiti Eloranta hyppäsi mikkiin Pää kiin keikalla. Teemu Bergman Kuva: Joonas Josefsson pää kii

Juustokalasta Pää kiihin – Bergmanin bändit

Teemu saa usein kenkää bändeistään. Jos ei kenkää tule, muusikko lopettaa yhtyeitään, vaikka ne olisivat menestyksensä huipulla. Mitkä Bergmanin lukuisista bändeistä ovat vielä kasassa ja miten terapiabändi Kytänsoittajat vaikuttaa Teemun maksaan?

Teemu Bergman
Teemu Bergman Kuva: Joonas Josefsson pää kii
Teemu Bergman
Teemu Bergman Kuva: Joonas Josefsson pää kii

Epätasapainoinen hullu

Suomipunkin painajaisvävy on yllättynyt saamastaan suosiosta ja menestyksestä. Punkin pelastajan viittaa hän ei tosin mielellään kantaisi. Bergman myös ymmärtää, mikseivät ihmiset halua soittaa hänen kanssaan samassa bändissä. Yhteenottoja bändihistoriassa on ollut siihen pisteeseen asti, että kylkiluitakin on murtunut.

”Kyllä mä sen ymmärrän, jos joku ei musta pidä. Mä oon epätasapainoinen hullu”, Teemu sanoo puolihuolimattomasti.

Ja tuskin muuten kannattaa odottaa mitään uutta Pää kiiltä, se kun on kuin lihava tyttö, jolla on viime vuoden H&M-farkut.

Teemu Bergman
Teemu Bergman Kuva: Joonas Josefsson pää kii
Teemu Bergman
Kuvan hierontalaitos ei liity Bergmanin elämään mitenkään. Teemu Bergman Kuva: Joonas Josefsson Teemu Bergman,pää kii
Kuuntele Teemu Bergmanin haastattelu kokonaisuudessaan tästä:

Teemu Bergman
Teemu Bergman Kuva: Joonas Josefsson pää kii
Teemu Bergman
Teemu Bergman Kuva: Joonas Josefsson pää kii
Kommentit