Hyppää pääsisältöön

Musta Barbaari ja Prinssi Jusuf raakaleipuireina - "Tää on erittäin salainen resepti"

Kokin hattu päähän, raaka-aineet kulhoon ja raakasuklaakakun leivontaan. Lupa välittää -koulukummit Musta Barbaari ja Prinssi Jusuf leipoivat Stadin ammattiopistolaisten kanssa terveellisiä herkkuja Roihuvuoren palvelukeskuksen itsenäisyyspäiväkahveille. Kokkikaksikon asenne oli kunnossa, mutta miten oli tietojen ja taitojen laita?

Julkinen salaisuus

- Tervetuloa tänne kahden Afrikan tähden keittiöön, toivottaa Musta Barbaari ja suoristaa kokin hattuaan.
Vieressä Prinssi Jusuf avaa pakastimen oven ja vetää ulos jähmettyneen raakakakkupohjan. Kokkikaksikko aloittaa suklaatäytteen sekoittamisen.
- Tää on erittäin salainen resepti, miehet toteavat.

Musta Barbaarin ja Prinssi Jusufin suuri salaisuus on nimeltään balilainen suklaakakku.

Saksanpähkinä-karamellikeksipohja
3 dl saksanpähkinöitä
2 dl taateleita
0.5 tl vuorisuolaa

Suklaatäyte
3 dl cashewpähkinöitä
1,5 lämmintä vettä tai pakurihauduketta
1 dl sulaa kaakaovoita
1 dl kookossokeria
1 dl raakakaakaojauhetta

Pingota halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperi, jotta kakku on helppo siirtää vuoasta tarjoilulautaselle.

Rouhi saksanpähkinät ja taatelit monitoimikoneessa tai vahvalla tehosekoittimella taikinaksi. Seos on sopivaa, kun voit pyörittää taikinasta pienen pallon, joka pysyy kasassa. Painele valmis seos tiiviisti vuoan pohjalle.

Sulata raastettu kaakaovoi vesihauteessa nestemäiseksi: laita raastettu kaakaovoi pieneen kulhoon, kaada isompaan kulhoon kuumaa vettä ja aseta kaakaovoikulho vesihauteeseen.

Sekoita suklaatäytteen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi Malta sekoittaa seosta tarpeeksi kauan, jotta cashewpähkinät liukenevat täysin. Cashewpähkinöiden liottaminen vedessä etukäteen pehmentää niitä ja helpottaa sekoittamista. Kaada suklaatäyte pohjan päälle ja levitä se tasaisesti.

Jäähdytä suklaakakkua pakastimessa noin 20 minuuttia tai kunnes suklaatäyte on jähmettynyt ja kakun voi irrottaa vuoasta. Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää, ja sen voi myös pakastaa.

Koristele kakku esimerkiksi saksanpähkinän puolikkailla. Tarjoile ohessa hedelmiä tai vaniljakermaa.

Lähde
Maria Lönnqvist: Raakaleipurin parhaat kakut

  • Välittämisaalto kasvaa!

    Lupa välittää -kampanjassa tuhannet nuoret ovat järjestäneet tapahtumia lähistön vanhuksille ja tuhannet suomalaiset ovat antaneet oman, henkilökohtaisen välittämislupauksensa. Olemme synnyttäneet yhdessä välittämisen aallon, joka pyyhkii koko Suomen yli. Järjestöjen vapaaehtoistyöhön virtaa lisää väkeä. Kampanja käynnistyi jo syksyllä, kun kutsuimme nuoret ideoimaan yhteistä tekemistä ikäihmisten kanssa, Tähän mennessä vanhainkodeissa, hoivakodeissa ja palvelutaloissa on järjesteyy yli 250 tapahtumaa; joissa on laulettu, tanssittu, ulkoiltu, leivottu ja tutustuttu. Ennen kaikkea sukupolvet ovat kohdanneet. Viisi viikkoa sitten kutsuimme mukaan kaikki suomalaiset antamaan oman välittämislupauksensa. Halusimme tehdä näkyväksi arjen hyviä tekoja ja innostaa kaikkia antamaan enemmän aikaansa ikäihmisille. Kymmenet TV- ja radio-ohjelmat, netti ja some kertoivat tarinoita ikäihmisistä ja kannustivat sukupolvia yhteiseen tekemiseen. Tuhansista teoista kasvoi välittämisen aalto. Jatketaan ja kasvatetaan sitä entisestään!

  • Tunnetut kansalaiset löysivät aikaa välittää vanhoista

    Kymmenet tunnetut suomalaiset ovat mukana välittämisessä.

    Kymmenet tunnetut suomalaiset ovat mukana välittämisen aallossa. Pienillä teoilla. Musta Barbaari, Enni Rukajärvi, Olli Herman, Elastinen, Viivi Pumpanen, rap-mummo Eila, Santtu-Matias Rouvali, Lasse Kukkonen ja Isac Elliot: Miten he lupaavat välittää vanhoista ja kenet he haastavat?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua