Hyppää pääsisältöön

Suomalaisranskalainen kaksikko hurmaa epätoivon, krapulan ja ekstaasin avulla

The Døn Despair, Hangover & Ecstacy soi Juhani Kenttämaan Viikon tehona

The Dø // Kuva: Universal Music

Eva & Manu ei suinkaan ole ainoa suomalaisranskalainen kaksikko, joka valloittaa musiikillaan. On jälleen hyvä aika muistuttaa lähes 10 vuotta toimineesta pariisilaispopduo The Døsta, jonka muodostavat Olivia Merilahti sekä Dan Levy.

Mitä?! Elokuvamusiikin parista toisensa löytänyt parivaljakko on noussut Ranskan pop-piirien suosikiksi. Edellinen albumi Both Ways Open Jaws nousi kotimaassaan jopa myyntilistojen kärkeen. Duon kolmas levy Shake Shook Shaken jatkaa musiikillisilla vahvuuksilla, joissa yhdistyy 80-luvun haikea syntikkapop sekä nykyaikaisen musiikin konstailemattomuus tarttuvalla tavalla.

Miksi?! Uuden levyn viimeisin maistiainen Despair, Hangove & Ecstacy on yksinkertaisen hieno pop-kappale, jossa kepeä mutta kohtalokas maailma kohtaa Olivian tunteikkaan ja katkeransuloisen tulkinnan. Elämää vuoristoratamaisena laskujen ja nousujen kalterittomana häkkinä peilaava kappale saa sekä tanssijalan vipattamaan että tunteet pintaan.

Häh?! The Dø sai alkunsa 2005 Pariisissa, jolloin Olivia ja Dan tapasivat tehdessään musiikkia ranskalaiseen elokuvaan Empire of the Wolves. Kyseessä on todellinen tee-se-itse kaksikko, sillä he ovat tuottaneet ja julkaisseet albuminsa itse, vaikka musiikin jakelun hoitaakin ylikansallinen levyjätti.

Saako The Dø laulamaan mukanaan vai viekö duo viimeisetkin rippeet joulutunnelmastasi?

Kuuntele biisi kokonaisuudessaan radiosta arkipäivisin n. klo 17.25 sekä 18.50, ja kommentoi alle, shoutboxiin tai tekstiviestillä numeroon 17176 (0,40€).

The Dø: Despair, Hangover & Ecstacy Spotify-linkki