Hyppää pääsisältöön

Viikon sitaatti: Luonto oppilaitospolitiikan puuhun vetää

Ketkon vanha mänty
Vapaalla tyylillä latvaan Ketkon vanha mänty Kuva: Wikipedia commons / Roquai mänty

Yleensä asioiden hoitaminen on lasten leikkiä. Leikeistä on apua myös silloin, kun asiat mutkistuvat. Nimimerkkikuulijamme Poroporvoolainen kuunteli marraskuisena aamuna Yle Itä-Uusimaan aamuohjelmaa, jossa toimittaja haastatteli ammatti-oppilaitoksen rehtoria. Rehtori ja toimittaja olivat huolissaan nurinkurisesta oppilaitospolitiikasta, ja toimittaja kysyikin:

Onko Porvoossa kiivetty puuhun väärästä päästä?

”Tyvestä puuhun”, sanoo vanha suomalainen sananlasku ja tämän ymmärtää arkijärkikin. Jos puuhun kuitenkin kiivetään väärästä päästä eli latvasta, asia on monimutkaistunut enemmän kuin lääkäri määrää. Uusi ilmaus on niin vahva, että jopa kansanomainen väärässä järjestyksessä tekemisen klassikkosanonta ahteri edellä puuhun jää kakkoseksi. Toivotaan siis, että päättäjämme muistavat, mistä päästä puuhun kiivetään.

Pasi Heikura
aristoteles@yle.fi

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri