Hyppää pääsisältöön

Matkarakastajat

Kuva elokuvasta Matkarakastajat
Kuva elokuvasta Matkarakastajat matkarakastajat

Pedro Almodóvarin elokuva on ohjaajan paluu kepeään komediaan. Lento 2549 Méxicoon joutuu kiperään vaaratilanteeseen, kun koneen laskutelineet eivät toimi.
Areenassa 14 päivää

Kymmenet ovat yhtäkkiä hengenvaarassa, ja syynä on yksinkertainen inhimillinen erehdys. Mutta sellaisia ihmiset ovat. Karaistuneet ammattilentäjät ponnistelevat yhdessä lennonjohdon kanssa löytääkseen ratkaisun. Sillä välin koneen lentoemännät ja stuertit yrittävät omat huolensa unohtaen tehdä matkustajien elämästä – kenties sen viimeisistä hetkistä – mahdollisimman viihtyisää. Osoittautuukin, että elämä pilvissä on yhtä mutkikasta kuin maan pinnalla, ja samoista syistä, joita on kaksi: seksi ja kuolema.

Bisnesluokassa matkustaa hurjien hääjuhlien uuvuttama vastanainut aviopari, tytärtään ikävöivä talousrikollinen, selvänäkijä, juorupalstojen kuningatar sekä muuan meksikolainen, jolla on salaisuus. Salaisuuksia tosin on kaikilla Méxicoon menijöillä.

Hugo Silva, tunnistamaton nainen, Javier Cámara ja Antonio de la Torre elokuvassa Matkarakastajat
Jännittäviä hetkiä matkustajakone Chavela Blancan ohjaamossa Hugo Silva, tunnistamaton nainen, Javier Cámara ja Antonio de la Torre elokuvassa Matkarakastajat matkarakastajat

Yllättävä vaaratilanne laukaisee monia mielen lukkoja ja kirvoittaa tunnustuksia. Sekä miehistö että matkustajat huomaavat, ettei kuoleman kohtaaminen olekaan ahdistavaa vaan oikeastaan puhdistava kokemus.

Pienissä rooleissa nähdään lukuisia Almodóvarin luottonäyttelijöitä kuten Antonio Banderas ja Penélope Cruz, jotka muuten esiintyvät ensimmäistä kertaa yhdessä Almodóvarin elokuvassa.

  • Matkarakastajat (Los amantes pasajeros), Espanja 2013. O: Pedro Almodóvar. N: Javier Cámara, Cecilia Roth, Lola Dueñas, Raúl Arévalo, Carlos Areces
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa