Hyppää pääsisältöön

Metsän tarina – lumoava luontoelokuva aarniometsästä ja sen asukkaista

metsän tarina, yle tv1
Helmipöllö kertoo metsän tarinaa. metsän tarina, yle tv1 metsän tarina

TV1 sunnuntaina 30.12.2018 klo 18.45 - 20.00, uusinta keskiviikkona 2.1. klo 11.00, Areenassa

Metsän tarina on koko perheen elokuva ainutlaatuisesta suomalaisesta metsästä, sen värikkäästä ja monimuotoisesta elämästä.

Elokuvan pääosissa ovat metsän lukuisat asukkaat: karhut ja hirvet, käärmeet ja pöllöt, muurahaiset, sammakot ja liito-oravat sekä muinaiset sielulinnut kuten kuukkeli ja palokärki.

Keskeisessä roolissa ovat myös satojen vuosien ikäiset puut. Yhä edelleen aarniometsä on vaikuttava elämys ja antaa syyn kunnioittaa metsäluontoa kuten entisaikojen aikalaiset tekivät.

Tarinoita nuotion ääressä

Metsässä nuotion ääressä on aina kerrottu ja kuunneltu tarinoita. Aikanaan suomalaiset palvoivat suuria metsän jumalia hiidellä ja uskoivat maahisiin, menninkäisiin ja muihin metsänhaltijoihin. Metsän eläimiä kunnioitettiin, niillä uskottiin olevan inhimillisiä ominaisuuksia ja niistä kerrottiin lukemattomia satuja ja tarinoita.

Luontokuvaajat Hannu Siitonen Parikkalasta ja Mikko Pöllänen Simpeleeltä käyttivät elokuvan tekoon yli neljä vuotta. Metsän tarina on kolmas Siitosen ja Pölläsen dokumenttielokuva, se on suurin ja vaikuttavin elokuva, jonka he ovat yhdessä kuvanneet

Käsikirjoitus: Ville Suhonen. Ohjaus: Ville Suhonen ja Kim Saarniluoto. Tuotanto: MRP Matila Röhr Productions. 2012. Dokumenttielokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2016.

Kuukkeli iltasumun nousuaikaan Parikkalassa syyskesällä
Kuukkeli iltasumun aikaan Parikkalassa syyskesällä 2007. Kuukkeli iltasumun nousuaikaan Parikkalassa syyskesällä Kuva: Hannu Siitonen metsän tarina

;]

Kommentit