Hyppää pääsisältöön

Unelmien koulukuva - uudet jaksot alkavat su 18.1.2015 klo 9.30 Yle TV2.

Meilahden kauhut, Unelmien koulukuva
Meilahden kauhut Meilahden kauhut, Unelmien koulukuva Kuva: Lars Johnson Photography meilahden kauhut

Unelmien koulukuva -realitysarjassa seurataan, kuinka oppilaiden omasta ideasta syntyy yhteistyöllä huikea valokuva. Puistolan kutoset haluavat lentää avaruudessa, Porvoossa kaivataan karkkisadetta ja Talman koulun oppilaista osa on joutunut huonon sisäilman vuoksi evakkoon – heidät halutaan takaisin!

Unelmista ja ideoista valmiiksi kuvaksi

Unelmien koulukuva –ohjelmaan kutosluokat on valittu satojen hakijoiden joukosta. Parhaimmat ja omaperäisimmät pääsevät mukaan toteuttamaan kuvaa ammattilaisten kanssa. Mukana ovat puvustajien, lavastajien ja maskeeraajien ja lisäksi rock- ja muotikuviin erikoistunut huippuvalokuvaaja Lars Johnson ja juontaja Ronja Salmi. Unelmien koulukuvan toisella tuotantokaudella ohjelmassa nähdään taistelukouluttajia, tanssinopettajia, sirkulaisia ja Musta barbaari. Kuvauspaikoilla räjähtää, Stadikalla roihuaa olympiatuli ja DC3 vie luokan lennolle, kohti 7.-luokkaa.

Kahden päivän ajan valta on oppilailla

Unelmien koulukuvan kuvausryhmä tekee yllätysiskun luokkaan. Oppilaat eivät tiedä etukäteen, että juuri heidän ideansa on valittu ohjelmaan. Aikaa valokuvan suunnittelemiseen ja valmisteluun on vain päivä. Seuraavana aamuna on luokkakuvan kuvaus ja lopputulos esitellään juhlallisesti koko koululle. Haasteena on, miten Lars, Ronja ja oppilaat saavat toteutettua hurjat suunnitelmat näin lyhyessä ajassa. Oppilailta vaaditaan sitkeyttä ja yhteistyötä. Yllätykset seuraavat toistaan. Musta Barbaari esiintyy koko koululle, kuristajakäärme luikertelee kuvaan ja bussi vie luokan lentosimulaattoriin. Tässä ohjelmassa lapset lentävät, luokka peittyy karkkisateeseen ja nauru kuuluu pihalle asti.

Uudet jaksot alkaen su 18.1.2015 klo 9.30 Yle TV2. Ja tietenkin myös Areenassa.

Lisätietoja:

Ohjaajat: Tommi Hakko ja Tuukka Temonen
Tuottaja: Elsa Tolonen, elsa.tolonen@yle.fi, puh: 040-1909154
Tuotanto: Yle Lapset ja nuoret

Unelmien koulukuva Instagramissa

Unelmien koulukuva Areenassa

Lisää ohjelmasta