Hyppää pääsisältöön

George Gentlyn tutkimukset

George Gentlyn tutkimukset, yle tv1
Rikoskomisario George Gentlyn (Martin Shaw, vas.) apuna työskentelee nuori ylikonstaapeli John Bacchus (Lee Ingleby). George Gentlyn tutkimukset, yle tv1 george gentlyn tutkimukset

TV1 perjantaisin 9.9.2016 alkaen klo 22.00 - 23.30, uusinta seuraavan maanantain myöhäisillassa (tarkista tarkka alkamisaika ohjelmaoppaasta)
Yle Areenassa 30 päivää

1960-luvulle sijoittuvassa brittisarjassa George Gentlyn tutkimukset (12) on rikollisten ja poliisin välinen raja hämärtynyt. Korruptio rehottaa. Moni poliisi on siirtynyt salaa lavealle tielle.

Yksi harvoista lahjomattomista on Scotland Yardin rikoskomisario George Gently, vanhan ajan tutkija, joka tietää tarkkaan kenet kollegoista on ostettu rikollisten leipiin. Ja hekin tietävät, että hän tietää.

TV1 esittää brittidekkarin kaikki seitsemän tuotantokautta uusintana Ykkösen perjantai-illoissa 9.9.2016 alkaen. Sarjaan on tulossa kaksi tarinaa sisältävä kahdeksas tuotantokausi.

Vastassa kova rikollispomo

Jengiväkivalta ja huumerikollisuus ovat leviämässä ja isojen kihojen kiinnisaaminen on tehtävänä jokseenkin mahdoton, mutta periksi ei saa antaa. Ei, vaikka hinta on kova.

Rikosomisario Gently on valmis ripustamaan hanskat naulaan, sillä hän tietää sotivansa yksinään armotonta rikollispomoa Joe Websteriä vastaan. Kun Gently kuulee Websterin liikuskelleen Pohjois-Englannissa, hän päättää yrittää vielä kerran.

Pohjoisessa apuna on nuori ylikonstaapeli John Bacchus, jossa on kyllä ainesta, mutta onko hän liian kunnianhimoinen hankkiakseen kannuksensa rehellisin keinoin.

Pääosissa ovat Martin Shaw ja Lee Ingleby. Käsikirjoitus: Alan Hunterin dekkarien pohjalta Peter Flannery. Ohjaus: mm. Euros Lyn.

George Gently. Britannia 2007 - 15. Tuotanto: Company Pictures, BBC.

Lisää aiheesta:
George Gentlyn tutkimukset 7. tuotantokausi Ykkösellä

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.