Hyppää pääsisältöön

Kakkosen joulu ja uusivuosi Sunrise Avenuesta Elastiseen

Yhteiskuvassa Sunrise Avenuen Samu Haber ja Elastinen
Yhteiskuvassa Sunrise Avenuen Samu Haber ja Elastinen Kuva: Yle samu haber

Musiikkia, paljon lastenohjelmia ja elokuvia sekä uusia jaksoja odotetuista sarjoista. Siinä Kakkosen resepti joulu-tammikuulle. Erikoisohjelmistoomme kuuluvat konsertit kahdelta maan suosituimpiin kuuluvalta artistilta, Elastiselta ja Sunrise Avenuelta. Jälkimmäisestä nähdään myös kiinnostava, lähelle bändiä pääsevä dokumentti. Lisäksi on tulossa mm. Game of Thronesin neljäs tuotantokausi siihen liittyvän nettikilpailun kera ja voimauttavan Tuhkimotarinoita-sarjan toinen kausi. Erittäin rentouttavaa joulua ja virkistävää uutta vuotta!

Sunrise Avenue - dokumentti ja konsertti

Sunrise Avenue-yhtye
Sunrise Avenue-yhtye Kuva: Yle Sunrise Avenue,Samu Haber,sunrise avenue

TV2 jouluaattona 24.12. klo 22 (dokumentti) ja klo 22.50 (konsertti).

Dokumentti Along The Sunrise Avenue kertoo suomalaisyhtyeen noususta yhdeksi Keski-Euroopan suosituimmista yhtyeistä. Bändi on päästänyt kuvausryhmän iholleen ja laulaja Samu Haber kertookin avoimesti sekä onnistumisista että pettymyksistä orkesterinsa taipaleella.

Dokumentin tekijät olivat hoitaneet taustatyönsä todella hyvin. Jopa minä yllätyin muutamista faktoista, joita en enää itse muistanut. Tosi hyvää duunia. (Samu Haber)

Heti dokumentin jälkeen nähtävä konsertti on taltioitu Hampurissa, loppuunmyydyllä O2 World Areenalla. Kevään 2014 kiertueella Sunrise Avenue esiintyi suurilla, 10000-15000 katsojaa vetävillä estradeilla. Myös Voice of Germany -ohjelman tähtivalmentajana toimivan Haberin johtama bändi on saavuttanut kolmella levyllään platinarajan jättimarkkina Saksan ohella monissa muissakin Euroopan maissa.

Elastinen - rauhassa

Elastinen - rauhassa konsertti Kakkosella 6.1.2015
Elastinen - rauhassa konsertti Kakkosella 6.1.2015 Kuva: Yle/Laura Pohjavirta elastinen

TV2 loppiaisena 6.1.2015 klo 21.

Tampereen Mediapoliksessa loppusyksyllä nauhoitettu konsertti, jossa Elastinen esittää musiikkiaan akustisesti studioyleisön edessä. Keskustelussa UMK-tuomari Aija Puurtisen (Honey B & T-Bones) kanssa Ela avaa kappaleidensa taustoja ja pohtii sekä musiikin tekemisen että esiintymisen prosessia.

Konsertin ekstroja kuten 360-videoita, kuvia, haastattelu ja Elävän arkiston historiallisia klippejä Yle Musiikin sivuilla.

Lasten joulu

Joulupukin Kuuma linja 2014
Joulupukin Kuuma linja 2014 Kuva: Yle/Jyri Pitkänen joulupukki

Pikku Kakkonen on tulvillaan satuja, laulua, leikkiä, salaisuuksia ja yhteisiä yllätyksiä joulukuun alusta loppiaiseen asti. Lisätietoa Pikku Kakkosen joulusta täällä. Ihania askarteluideoita löytyy Pinterestistä ja lasten sivuilta. Joulukalenteri Porokuiskaajan arvoitus jatkuu 24.12. asti.

Pikku Kakkosen joulun vuorovaikutteiset sisällöt on suunniteltu erityisesti pieniä lapsia varten. Ne ovat kestoltaan lyhyitä ja käyttääkseen niitä lapsen ei tarvitse osata lukea. Jokaiselle päivälle on luvassa jotain uutta ja jännittävää tekemistä. Metsän eläinten kanssa jouluiset puuhat ovat välillä hullunkurisia ja nokkeluuttakin päivän tehtävissä tarvitaan. Tarjolla on aitoa oivaltamisen iloa perheen pienimmille - turvallisesti. Kaikki sekä Pikku kakkosen netissä että sovelluksessa.

Itse aattona on luvassa tietysti maineikas Joulupukin Kuuma linja, johon voi soittaa ja lähettää tervehdyksiä. Perinteisistä ohjelmista mukana on myös iki-ihana Lumiukko (klo 11.28) sekä sen jatko-osa Lumiukko ja lumikoira. Monien jouluun kuuluva Mauri Kunnas -animaatio Joulupukki ja noitarumpu on vuorossa joulupäivänä klo 9.06 (huom. ei Areena-oikeuksia).

Elokuvia on ohjelmistossa useita, mm. Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri, kolme Rölliä ja yhtä monta Risto Räppääjää. Katso koko lista tarjonnasta täältä. Lisäksi Kakkosella nähdään aivan uusi sarja:

Kadonnut: Joulupukki

Kadonnut: Joulupukki-sarjan Emppu (Helmi Hollström), Jake (Sampo Lintula), Leevi (Antti Järvelä), Maria (Sanna Stolberg) ja respatonttu (Kaisa Mattila).
Kadonnut: Joulupukki-sarjan Emppu (Helmi Hollström), Jake (Sampo Lintula), Leevi (Antti Järvelä), Maria (Sanna Stolberg) ja respatonttu (Kaisa Mattila). Kuva: Yle kadonnut: joulupukki

TV2 joka päivä 18. - 23.12. klo 18 ja kaikki jaksot peräkkäin aattona klo 12.20 alkaen. Sarja katsottavana myös Yle Areenassa.

Kuusiosainen seikkailusarja, jossa neljä lasta selvittää joulupukin katoamista mystisessä Joulumaassa. Paikan omintakeisilla asukkailla tuntuu kaikilla olevan motiivi katoamiseen. Ehtivätkö lapset ajoissa, pelastuuko joulu – ja kuka on mysteerin takana?

Visuaalisen maailman luomisessa on käytetty apuna digitaalista lavastustekniikkaa, joka herättää näyttävän fantasiamaailman eloon. Lapsinäyttelijöiden ohella Kadonnut: Joulupukki-sarjan rooleissa ovat mm. Miia Nuutila, Kari Ketonen, Petra Karjalainen, Timo Kahilainen, Mikko Nousiainen, Ville Myllyrinne, Heikki Hela ja Kaisa Mattila. Lue lisää...

Game of Thrones: Neljäs tuotantokausi

Game of Thrones-sarjan Tyrion Lannister (Peter Dinklage).
Game of Thrones-sarjan Tyrion Lannister (Peter Dinklage). Kuva: Yle/HBO game of thrones

Massiivisen suositun fantasiasarjan uudet jaksot käynnistyvät joulupäivänä, jolloin nähdään saman tien puolet neljännen kauden kymmenestä osasta. Sarjaa esitetään myös normaalilla jakso viikossa -rytmillä. Käynnissä on myös GOT-kilpailu, jossa kysytään kuka suomalainen voisi esittää jotakin sarjan roolia. Lue lisää...

Tuhkimotarinoita

Outi ja katriina 2
Outi ja katriina 2 Tuhkimotarinoita

TV2 maanantaisin 29.12. alkaen klo 21.

Muuttumisohjelman toisella tuotantokaudella kerrotaan kahdeksan erilaisen naisen selviytymistarina. Päähenkilöiden taustalla on alkoholismia, hyväksikäyttöä, etenevää sairautta, petollista rakkautta, uskoa ja häpeää. Mutta he ovat nousseet takaisin pintaan, ja sisäisen muutoksen ohella he haluavat löytää nyt myös ulkoiset vahvuutensa. Siinä heitä auttaa stylisti Outi Broux. Tutustu sarjan henkilöihin täällä.

Sydänmailla: Tuplasti uusia jaksoja

Sydänmailla-sarjan Amy Fleming (Amber Marshall)
Sydänmailla-sarjan Amy Fleming (Amber Marshall) Kuva: Yle sydänmailla

TV2 maanantaista perjantaihin 17.12. alkaen klo 18. Esitysrytmi on etenkin alussa sirpaleinen, joten lähetysajat kannattaa tarkistaa ohjelmaoppaasta.

Kanadan Kalliovuorille sijoittuvan sarjan uusia jaksoja on odotettu faneilta tulleiden viestien mukaan hartaasti. Kompensaatioksi alkuperäisestä suunnitelmasta venyneelle aikataululle esitämme kuudennen ja seitsemännen kauden peräkkäin.

Toisen kanssa: Toiveuusinta

Toisen kanssa-sarjan Saara (Krista Kosonen).
Toisen kanssa-sarjan Saara (Krista Kosonen). Kuva: Yle krista kosonen

TV2 maanantaista keskiviikkoon 29. - 31.12. ja 5. - 7.1.2015 klo 19.30. Jaksot katsottavana Yle Areenassa.

Keväällä 2014 ensiesitetty "hedelmätön draamakomedia" sai valtavasti myönteistä palautetta ja on vahvasti edustettuna myös Kultainen Venla -finaalissa. Kuusiosainen sarja on kertomus sosiaalityöntekijä Saarasta (Krista Kosonen), joka tulee raskaaksi väärälle miehelle. Lauri Nurksen ohjaaman sarjan muissa pääosissa ovat Mikot Leppilampi ja Nousiainen.

Kreisit komedialeffat ja muut elokuvat

Juoppohullun päiväkirja-elokuvan Kuvassa Juha (Joonas Saartamo) ja Tiina (Krista Kosonen).
Juoppohullun päiväkirja-elokuvan Kuvassa Juha (Joonas Saartamo) ja Tiina (Krista Kosonen). Kuva: Yle juoppohullun päiväkirja

Tv-ensi-iltoina mm. Toinen jalka haudasta, 3 Simoa ja Juoppohullun päiväkirja. Runsaasti lasten ja koko koko perheen elokuvia. Koko valikoima täällä.

Yle TV2