Hyppää pääsisältöön

Kuinka monta talvilintua tunnistat?

Närhi
Närhi Närhi Kuva: Yle/ Bold Stock närhi

Lintujen talviruokintapaikan vieraista kannattaa pitää kirjaa. Jos havaitset 15 lajia, se on jo paljon.

Merkitse muistiin eri lintulajit ja minä päivänä ne ovat pihapiirissä vierailleet. Ruokintapaikalla on kiva myös seurata lintujen yksilöllistä käyttäytymistä.

Eri puolilla Suomea lajisto vaihtelee. Pohjois-Suomessa tali- ja pähkinäaarteilla voivat käydä lapintiaiset ja kuukkelit, etelässä niitä ei näe. Etelä-Suomessa taas on todennäköisempää havaita perusvieraiden lisäksi vaikkapa fasaani, punarinta, pähkinähakki tai pyrstötiainen.

Lintuja voi seurata ja uusia lajeja opetella myös vaikkapa bingoa pelaamalla. Mitä monipuolisemmin tarjoat ruokaa, sitä enemmän voit laatia bingoon ruutuja. Katso esimerkki talvilintubingosta.

Tunnistatko talvilintujen laulunäänen?

Talvella linnut tosin eivät paljon laulele, mutta miten on, tunnistatko lajit myös pelkän äänen perusteella?

Avaa testi

Jos testi ei toimi, kokeile avata se uudessa ikkunassa ja/tai eri selaimella.

Linkit:

Kommentit
  • Viisi tapaa pelastaa pörriäinen – valitse omasi ja merkkaa tekosi!

    Pölyttäjiä voi auttaa pihassa ja parvekkeella.

    Pölyttäjien määrä on vähentynyt uhkaavasti. Kimalaiset, mehiläiset ja muut pörriäiset tarvitsevat apuasi! Pelasta pörriäinen -kampanja kutsuu kaikki mukaan talkoisiin. Miten sinä haluat auttaa: kukkia, leikkaamaton nurmikko, hyönteishotelli vai myrkytön puutarha? Valitse, toteuta ja merkitse tekosi laskuriin.

  • Älä myrkytä pölyttäjiä hengiltä – luonto hoitaa puutarhan pikkutuholaiset

    Jätetään ötökkäpoliisin hommat luonnolle.

    Mikä onkaan ihanampaa kuin kesä ja kukkaset, mutta onko kotipuutarhurin pakko kestää ärsyttäviä kirvoja ja kaikenmaailman pörriäisiä? Kemialliset torjunta-aineet ovat helppo ratkaisu, mutta samalla karhunpalvelus pihan hyödyllisille pölyttäjille. Ne eivät kestä myrkkyjä, ja ovat koko maailmassa muutenkin hätää kärsimässä. Meidän ihmisten on autettava niitä – esimerkiksi antamalla luonnon torjua tuholaiset ihan itse.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Luonto