Hyppää pääsisältöön

19.12. Extrat: Samin valinta, Jatkojen loppubiisi ja extrahaastatteluja!

Flute of Shame ja MIAU Tartu Mikkiin -ohjelmassa 19.12.
Flute of Shame ja MIAU Tartu Mikkiin -ohjelmassa 19.12. Kuva: Yle anu kaukola

19.12. Extrat: Samin valinta, Jatkojen loppubiisi ja extrahaastatteluja. Näitä et nähnyt tv:ssä!

Samin valinta: Let Me Entertain You, Robbie Williams

Let Me Entertain You on Robbie Williamsin kappale, jonka hän kirjoitti yhteistyössä Guy Chambersin kanssa. Let Me Entertain You julkaistiin viimeisenä singlenä laulajan vuoden 1997 debyyttialbumilla Life thru a Lens. Kappale oli listakolmosena Isossa-Britanniassa maaliskuussa 1998. Let Me Entertain You toimii Williamsin konsertin avauksena. Vaughan Arnellin kuvaamassa kappaleen videossa Williams ja soittajat on puettu ja maskeerattu KISS-yhtyeen tyyliin.

Katso kappaleen video YouTubesta

Jatkojen loppubiisi: Vertigo, U2

Vertigo on U2:n vuoden 2004 How to Dismantle an Atomic Bomb -albumin avausraita ja ensimmäinen single. Kappale saavutti valtaisan suosion ja palkittiin peräti kolmella Grammy-palkinnolla 2005. Kappaletta sovitettiin ja sanoitettiin useaan otteeseen, ennen kuin varsinainen Vertigo syntyi. Pelkästään kappaleen alku on herättänyt monenlaista spekulaatiota. Solisti Bono laskee alkuun espanjaksi ykkösestä eteenpäin neljä numeroa, joista viimeinen ei kuitenkaan ole neljä vaan neljätoista. Jotkut näkevät tässä viittauksen raamattuun, Bono itse on Rolling Stone -lehden haastattelussa syyttänyt asiasta alkoholia. Kappale nousi ykköseksi muun muassa Isossa-Britanniassa.

Katso kappaleen palkittu video YouTubesta

(Samin valinta ja Jatkojen loppubiisi katsottavissa Areenassa 30 päivän ajan.)

Extrahaastatteluja

Miten Koop päätyi Suomen Idolsiin?

Vuoden 2008 Idols-voittaja Koop Arponen kertoo, miten hän päätyi Suomen Idolsiin kisaamaan.

Katso Anun tarina ensimmäisistä sävellyksistä

Anu Kaukola (MIAU) kertoo varhaisesta sävellystyöstään.

 • Pääsiäisenä nautitaan monipuolisista musiikkiohjelmista

  Pääsiäisen musiikkiohjelmia

  Pääsiäisviikonloppuna nautitaan monipuolisista musiikkiohjelmista. Kuunneltavaa löytyy runsain mitoin klassisen musiikin ja hartaiden sävelten ystäville, ja herkkopaloja on tarjolla myös gospelin ja kevyemmän musiikin kuuntelijoille.

 • Naistenpäivänä soi naisten tekemä musiikki

  Tässä koottuna naistenpäiväteemaisia musiikkiohjelmia.

  Naistenpäivän kunniaksi tässä koottuna tietoa naistenpäiväteemaisista ohjelmista. Radiopainotteisessa listauksessa löytyy kuunneltavaa niin kansanmusiikin rakastajalle, bluesin ystävälle kuin klassisen musiikin kuuntelijoille. Tv-ohjelmista listalla ovat Minun musiikkini -jaksot, joissa päähenkilöinä ovat Chisu, Sanni, Iisa, Mariska, Maija Vilkkumaa, Ellinoora ja Litku Klemetti.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.