Hyppää pääsisältöön

Camorran miehet

Tuomari ja rosvo: Andrea Esposito (Stefano Accorsi) ja Francesco Russo (Giuseppe Zeno)
Tuomari ja rosvo: Andrea Esposito (Stefano Accorsi) ja Francesco Russo (Giuseppe Zeno) Tuomari ja rosvo: Andrea Esposito (Stefano Accorsi) ja Francesco Russo (Giuseppe Zeno) Kuva: Yle Kuvapalvelu camorran miehet

Uusi 8-osainen jännityssarja seuraa kahden kunnianhimoisen miehen tarinaa: toinen on nopeasti rikollisjärjestön riveissä kohoava Francesco, toinen intohimoisesti mafiaa vastaan taisteleva tuomari.
Yle Teema maanantaisin 5.1.-2.3.2015 klo 21.55

Italialainen vitsaus

Italia tunnetaan pahamaineisista rikollisjärjestöistään. Joka seudulla on omansa, mutta yksi raaimmista on Campanian alueella Napolissa operoiva Camorra, joka on ulottanut lonkeronsa laajalle maahan ja läpi kaikkien yhteiskuntakerrosten, poliisista ja politiikasta liike-elämään. Sanotaan, ettei yhtäkään rakennusurakkaa sovita ilman, että Camorra tietää ja saa voitosta siivunsa.

Camorran juuret ulottuvat kauas menneisyyteen mutta nykyisen sarjan tapahtumat alkavat 1980-luvulla Poggiorealen vankilasta. Maanjäristyksen aikana vankilassa syttyy verinen kahakka kahden kilpailevan rikollisjoukon välillä. Mitään pelkäämätön nuori vanki asettuu Antonio Vescian joukkion puolelle ja pelastaa yhden tämän miehistä. Hän on Francesco Russo, lempinimeltään Malese. Vapauduttuaan aikanaan vankilasta hän saapuu Vescian järjestön päämajaan vaatimaan palkkiotaan.

Oikeuden puolustaja

Samoihin aikoihin nuori peloton tuomari Andrea Esposito lääkärivaimoineen anoo siirtoa seudulle, jossa laki ja oikeus käyvät vaarallista viivytystaistelua saadakseen mafiaperheet kuriin. Siinä maailmassa voimasuhteet heilahtelevat herkästi ja poikkiteloin asettuneet pääsevät helposti hengestään. Toisaalta mafiaperheiden arvojärjestyksessä on mahdollista edetä valitsemalla oikein, kenelle kannattaa olla lojaali.

Seudun rakennusbisneksessä pyörivät suuret rahat ja kilpa urakoista ja suojelurahoista on kovaa. Malese nousee nopeasti Vescian joukkojen arvoasteikossa, mutta omapäinen mies hankkii itselleen myös vihollisia.

Tuomari Espositon nuorempi veli Marco on vielä jonkin aikaa karabinieerinä samassa kaupungissa ja myös joutuu kosketuksiin Camorran klaanin kanssa. Saneleeko tämä Espositon tuomariperheen kohtalon? Selättääkö taipumaton Esposito vastoin kaikkia odotuksia Camorran miehet? Vai naulaako hän itse oman ruumisarkkunsa, sillä Camorraa pelätään ja syystäkin.

Pääosissa: Stefano Accorsi, Giusebbe Zeno (Malese), Stefano Accorsi, Giuseppe Zeno, Francesca Beggio, Renato Marchetti, Francesco Di Leva, Claudia Potenza, Serena Rossi. Käsikirjoitus: Leonardo Valenti. Ohjaus: Alessandro Angelini, Alexis Sweet.

Tuotanto: Taodue Film, Italia 2013.

Lisätietoja
it.wikipedia.org

Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivän ajan.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa