Hyppää pääsisältöön

Game of Thrones

Joffrey Baratheon (Jack Gleeson) ja Margaery Tyrell (Natalie Dormer)
Kuningas Joffrey Baratheon (Jack Gleeson) ja Margaery Tyrell (Natalie Dormer) Joffrey Baratheon (Jack Gleeson) ja Margaery Tyrell (Natalie Dormer) Kuva: Yle Kuvapalvelu/HBO game of thrones s4

Game of Thrones (16), neljäs kausi viiden jakson putkena
Yle TV2 torstaisin 25.12.14 ja 29.1.15

Useasti palkittu HBO:n fantasiasaaga Game of Thrones ei osoita hiipumisen merkkejä. George R. R. Martinin megalomaaniseen fantasiaromaanisarjaan perustuva kolmas kausi oli suositumpi kuin edeltäjänsä ja neljättä kautta on odotettu hartaasti. Sarjan uudet kymmenen jaksoa esitetään Yle TV2:ssa kahtena viiden jakson putkena 25.12. ja 29.1.15.

Sammuuko Starkin suku?

Monesti petetty Starkin suku on hiipumassa, sillä jäljellä ovat enää tyttäret Sansa ja Arya sekä nuorimmat pojat. Arya vaeltaa erämaassa ja kasvaa yhä rohkeammaksi ja vahvemmaksi. Tyrionin puolisoksi joutunut Sansa on kadottanut täysin halunsa elää kuultuaan perheenjäsentensä teurastuksesta. Bran Stark harvoine liittolaisineen vaeltaa kohti pohjoista, Yövartion muurin toiselle puolelle, jossa häntä odottaa suuri tehtävä. Villien mukana vaeltanut Jon Snow palaa haavoittuneena Yövartion riveihin. Otetaanko hänet vastaan avosylin vai petturina?

Westerosin valtakunta näyttää olevan nyt pysyvästi Lannisterin suvun hallussa. Sansa Stark on naitettu Tyrionille, minkä pitäisi turvata rauha pohjoisen ja etelän välillä. Kuningas Joffreyn takana on vahvoja voimia, äiti Cercei sekä isoisä Tywin, joka on myös kuninkaan koura. Mutta kenen käsissä valta todellisuudessa on?

Valtakunnan julmuri

Kuninkaansatamassa nuori kuningas Joffrey Baratheon on astumassa avioliittoon. Häihin saapuu vieraita valtakunnan joka kolkasta, mutta kaikki heistä eivät ole yhtä odotettuja kuin toiset.

Myös Jaime Lannister pääsee vihdoin palaamaan kotiin, mutta millaiseksi hänen asemansa muodostuu? Taistelu Westerosin valtakunnan ylikuninkuudesta on toistaiseksi voitettu, mutta onko sotaa sittenkään ohi? Voiko rauha edes olla pysyvä olotila? Petos ja vallanhimo nimittäin synnyttävät vain lisää julmuutta, ja yhden tapetun vihollisen tilalle nousee kaksi vielä ovelampaa ja julmempaa. Usein vielä juuri perhepiiristä.

Vettä, tulta ja odotusta

Ja meren takana Daenerys Targaryen hurjine lohikäärmeineen kerää ympärilleen yhä uusia liittolaisia. Jokohan aika alkaa olla kypsä hänen purjehtia Westerosiin vaatimaan sukunsa menetettyä asemaa takaisin?

Sarjalle on luvassa jatkoa vielä tämän jälkeenkin ainakin kahden tuotantokauden verran. Ketkä Westerosin aatelissukujen jäsenistä selviävät hengissä sarjan neljännestä kaudesta jää nähtäväksi. Martinin romaaneissa ei tunnetusti hyvien miesten henkeä säästellä. Saako paha vastaavasti palkkansa?

Pääosissa: Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Jack Gleeson (Joffrey Baratheon), Lena Headey (Cersei Lannister), Charles Dance (Tywin Lannister), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Stephen Dillane (Stannis Baratheon), Natalie Dormer (Margaery Tyrell), Carice van Houten (Melisandre), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Rory McGann (Sandor ”the Hound” Clegane), Rose Leslie (Ygritte), Aidan Gillen (Petyr ‘Littlefinger’ Baelish), Iain Glen (Jorah Mormont), Kit Harington (Jon Nietos), Jack Gleeson (Joffrey Baratheon), Alfie Allen (Theon Greyjoy), jne. Käsikirjoitus: David Benioff, D. B. Weiss, George R. R. Martin.

Tuotanto: HBO, 2014.

Lisätietoja
en.wikipedia.org
hbo.com

Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivän ajan.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua