Hyppää pääsisältöön

Soittolistoja viikonlopun jokaiseen tunnelmaan.

Johanna Kurkela auttaa virittäytymään joulutunnelmaan

Johanna Kurkela
Johanna Kurkela Kuva: Mikko Harma johanna kurkela

Kaunisääninen Johanna Kurkela tunnnetaan oman tuotantonsa ohella myös joululaulujen tulkitsijana. Tänäkin jouluna laulajatar on konsertoinut ympäri Suomea Joulun lauluja -kiertueellaan. Nyt Kurkela on koonnut omaan Viikonloppulistaansa lauluja, jotka ovat joulun tunnelmaa pullollaan.

Johanna Kurkelan joululista

Johanna Kurkelalta ilmestyy ensi vuonna odotettu kuudes studioalbumi. Ensimmäisen joululevynsä laulajatar taas julkaisi vuonna 2013 ja onkin sen myötä myös tunnettu joulutunnelman nostattajana ja tulkitsijana. Omalle Viikonloppulistalleen Johanna on kerännyt kappaleita, jotka virittävät hänet joulutunnelmaan.

Johanna Kurkelan jouluinen Viikonloppulista

1. Enya - Trains & Winter Rains
2. Enya - Stars & Midnight Blue
3. Enya - My! My! Time Flies
4. Enya - Oiche Chiuin - Chorale

Enya And Winter Came on varmastikin yksi levyhyllyni soitetuimmista aarteista. Jo monen vuoden ajan se on virittänyt jouluntunnelmaan ja talven hymisevään taikaan. Nämä laulut olivat ainoat jotka löytyivät Spotifysta tuolta kyseiseltä levyltä, siksi ne ovat nyt tässä irrallaan. Muussa tapauksessa olisin varmastikin täyttänyt tämän koko soittolistan pelkillä And Winter Came -levyn lauluilla! Tämä on se levy, jonka kaivan esiin sinä päivänä kun ensi kerran sataa lunta, ja jonka kanssa aloitan matkani kohti suurta keskitalven juhlaa, täynnä kiitosta kuluneesta vuodesta, kohtaamisista & koetuista seikkailuista.

5. Nightmare Before Christmas: This Is Halloween
Rakastan asioita jotka ovat vinksallaan. Karua kauneutta. Tim Burton on lajissaan todellinen mestari! Tämä elokuva oli meillä yhtenä referenssinä äänittäessämme Heinillä härkien kaukalon -kappaletta Joulun Lauluja levylle. Vastakohdat täydentävät toisiaan, ja möröt ovat pelottavia vain siihen asti kunnes niihin tutustuu!

6. Peter Auty - Walking In The Air
Joulu on kuin tämän laulun lentomatka: Pakahduttava kiitollisuus seikkailusta, jossa ei ole koskaan liian vanha leikkimään & kohoamaan mielikuvituksen kanssa kohti korkeuksia.

7. Sarah McLachlan - Full Of Grace
Rakastan talvea. On kuin talvella luontokin sallisi itselleen hetken velloa melankoliassa, nukahtaa kuoleman ja luopumisen uneen, jotta uusi kevät loistaisi taas kirkkaammin. Se on yhtä aikaa loppu ja alku. Väistämätön muutos, lempeä mahdollisuus, viisas opettaja.

8. Michael Nyman - Prospero's Magic
Vaikka pidänkin kovasti perinteistä ja vanhoista tutuista joululauluista, huomaan, että olen vuosien myötä tullut aika rantuksi sen suhteen mitä joulumusiikia jaksan kuunnella kotosalla. Suuria esikuviani ovat sarjakuvien Lassi & Leevi. Heillä on kerrassaan suurenmoinen kyky katsoa maailmaa pelottomasti ja lähestyä asioita uusista näkövinkkeleistä! Tässä laulussa kuulen talven hymyttömät, hyytävän kasvot. Armottoman pakkasen, ja rujoina törröttävät puiden oksat auringonhylkäämässä hiljaisuudessa. Tämä laulu olkoon yksi omista vaihtoehtojoululauluistani kun markettien renkutukset alkaa ärsyttää!

9. Tori Amos - Winter
Tämä kiehtova maailmojen kutoja ei esittelyjä kaipaa. Kylmät väreet nostattava biisi! Täydellistä musiikkia talven suloisen haikeaan tunnelmointiin.

10. Raskasta Joulua - Me käymme joulun viettohon
Mahtava konsepti! Onhan joulu myös ilon juhla, ja tärkeintä elämässä vain puutarhanhoito, eikä sekään niin kovin vakavaa!

 • Elämä on sarja myöntäviä tai kieltäviä vastauksia. Avaruusromua 25.3.2018

  Mitä todella tarkoittaa viis veisaaminen?

  Suuri osa ihmisistä ottaa harteilleen monenlaisia huolenaiheita. Syyllisyyden, velvollisuudentunnon tai ahdistuksen tunteet saavat heidät käyttäytymään tavalla, joka aiheuttaa heille enemmän ärtymystä kuin iloa. Viis veisaaminen tarkoittaa sitä, että sinulla on lupa vastata kieltävästi, sanoo Sarah Knight kirjassaan Viis veisaamisen elämänmullistava taika. Musiikkia pohdintojen sekaan esittävät Nicola Ratti, Creta, Carlo Domenico Valyum, Aidan Baker & Gareth Davis, Cut Worms sekä Noone. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Riemastuttava erobiisi - mahdottomassa tehtävässä onnistuu Eteläranta

  Kaija Kärkinen ja Jukka Haarma uutuuslevyjä arvioimassa

  Paljon huomiota sanoituksiin kiinnitti viikon Levylautakunta. Laulujen aiheet liikkuvat sisällissodasta vapaasukelluksen kautta katkeraan eroon. Uutta musiikkia arvoimassa laulaja, sanoittaja, näyttelijä sekä Teosto ry:n hallituksen jäsen Kaija Kärkinen, emeritus-musiikkipäällikkö Jukka Haarma ja toimittaja Tero Liete. Pisteet ja kommentteja 1.

 • Mo-du-laa-ri-nen? Avaruusromua 18.3.2018

  Modulaarisilla syntesoijilla tehtyä uutta musiikkia!

  Olet ehkä kuullut tuon sanan aiemmin jossakin. Modulaarinen. Jos et muualla, niin ainakin Avaruusromua-ohjelmassa. Modulaarinen ja analoginen ovat tulleet esiin säännöllisin väliajoin. Monesti ne on mainittu silloin, kun on ollut puhetta vanhoista syntesoijista, 1960- ja 70-lukujen suurista ja monimutkaisen näköisistä elektronisista soittimista. Modulaarisuus ja analogisuus ovat myös osa tämän päivän elektronista musiikkia. Avaruusromussa muun muassa modulaarisilla syntesoijilla tehtyä uutta musiikkia. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Tuula Amberlan paluu - musiikki puhutteli kuten ennenkin

  Pyhimys ja M arvioivat levyuutuuksia

  Onko musiikki luokiteltavissa hyvään ja huonoon vai onko kaikella jokin käyttötarkoitus? Tätä mietitään uutta musiikkia arvioitaessa. Levylautakunnassa altistuksen uutuuslevyille saavat artistit Mikko 'Pyhimys' Kuoppala ja Minja 'M' Koski sekä musiikkituottaja Juha-Pekka Sillanpää. Pisteet ja kommentteja 1.