Hyppää pääsisältöön

Soittolistoja viikonlopun jokaiseen tunnelmaan.

Johanna Kurkela auttaa virittäytymään joulutunnelmaan

Johanna Kurkela
Johanna Kurkela Kuva: Mikko Harma johanna kurkela

Kaunisääninen Johanna Kurkela tunnnetaan oman tuotantonsa ohella myös joululaulujen tulkitsijana. Tänäkin jouluna laulajatar on konsertoinut ympäri Suomea Joulun lauluja -kiertueellaan. Nyt Kurkela on koonnut omaan Viikonloppulistaansa lauluja, jotka ovat joulun tunnelmaa pullollaan.

Johanna Kurkelan joululista

Johanna Kurkelalta ilmestyy ensi vuonna odotettu kuudes studioalbumi. Ensimmäisen joululevynsä laulajatar taas julkaisi vuonna 2013 ja onkin sen myötä myös tunnettu joulutunnelman nostattajana ja tulkitsijana. Omalle Viikonloppulistalleen Johanna on kerännyt kappaleita, jotka virittävät hänet joulutunnelmaan.

Johanna Kurkelan jouluinen Viikonloppulista

1. Enya - Trains & Winter Rains
2. Enya - Stars & Midnight Blue
3. Enya - My! My! Time Flies
4. Enya - Oiche Chiuin - Chorale

Enya And Winter Came on varmastikin yksi levyhyllyni soitetuimmista aarteista. Jo monen vuoden ajan se on virittänyt jouluntunnelmaan ja talven hymisevään taikaan. Nämä laulut olivat ainoat jotka löytyivät Spotifysta tuolta kyseiseltä levyltä, siksi ne ovat nyt tässä irrallaan. Muussa tapauksessa olisin varmastikin täyttänyt tämän koko soittolistan pelkillä And Winter Came -levyn lauluilla! Tämä on se levy, jonka kaivan esiin sinä päivänä kun ensi kerran sataa lunta, ja jonka kanssa aloitan matkani kohti suurta keskitalven juhlaa, täynnä kiitosta kuluneesta vuodesta, kohtaamisista & koetuista seikkailuista.

5. Nightmare Before Christmas: This Is Halloween
Rakastan asioita jotka ovat vinksallaan. Karua kauneutta. Tim Burton on lajissaan todellinen mestari! Tämä elokuva oli meillä yhtenä referenssinä äänittäessämme Heinillä härkien kaukalon -kappaletta Joulun Lauluja levylle. Vastakohdat täydentävät toisiaan, ja möröt ovat pelottavia vain siihen asti kunnes niihin tutustuu!

6. Peter Auty - Walking In The Air
Joulu on kuin tämän laulun lentomatka: Pakahduttava kiitollisuus seikkailusta, jossa ei ole koskaan liian vanha leikkimään & kohoamaan mielikuvituksen kanssa kohti korkeuksia.

7. Sarah McLachlan - Full Of Grace
Rakastan talvea. On kuin talvella luontokin sallisi itselleen hetken velloa melankoliassa, nukahtaa kuoleman ja luopumisen uneen, jotta uusi kevät loistaisi taas kirkkaammin. Se on yhtä aikaa loppu ja alku. Väistämätön muutos, lempeä mahdollisuus, viisas opettaja.

8. Michael Nyman - Prospero's Magic
Vaikka pidänkin kovasti perinteistä ja vanhoista tutuista joululauluista, huomaan, että olen vuosien myötä tullut aika rantuksi sen suhteen mitä joulumusiikia jaksan kuunnella kotosalla. Suuria esikuviani ovat sarjakuvien Lassi & Leevi. Heillä on kerrassaan suurenmoinen kyky katsoa maailmaa pelottomasti ja lähestyä asioita uusista näkövinkkeleistä! Tässä laulussa kuulen talven hymyttömät, hyytävän kasvot. Armottoman pakkasen, ja rujoina törröttävät puiden oksat auringonhylkäämässä hiljaisuudessa. Tämä laulu olkoon yksi omista vaihtoehtojoululauluistani kun markettien renkutukset alkaa ärsyttää!

9. Tori Amos - Winter
Tämä kiehtova maailmojen kutoja ei esittelyjä kaipaa. Kylmät väreet nostattava biisi! Täydellistä musiikkia talven suloisen haikeaan tunnelmointiin.

10. Raskasta Joulua - Me käymme joulun viettohon
Mahtava konsepti! Onhan joulu myös ilon juhla, ja tärkeintä elämässä vain puutarhanhoito, eikä sekään niin kovin vakavaa!

 • Metsä huokaa ja hiljenee. Avaruusromua 17.12.2017

  Äänien ihmeellisessä maailmassa, metsissä ja maisemissa.

  Yhtäkkiä metsä hiljenee ympärillä. Linnunlaulu lakkaa ja metsä vaikenee. Valo tulee oudosta suunnasta. Kaikki on ylösalaisin. Kaikki on väärinpäin. Tuttu metsä on muuttunut vieraaksi paikaksi. Metsänpeittoon joutuneelle tulee omituinen, vieras olo. Metsänpeitto on suomalaisessa kansanuskomusperinteessä tila tai paikka, johon metsässä kulkeva ihminen tai kotieläin voi joutua. Metsänpeitossa kulkija joutuu metsänhaltijoiden ja maahisten maailmaan. Avaruusromussa seikkaillaan äänien ihmeellisessä maailmassa, metsissä ja maisemissa. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Iskelmämiehet iskelmän puolella Levylautakunnassa

  Suomalaista Levylautakunnassa

  Suomalaisuuden lippua heiluteltiin Levylautakunnassa, jossa kuunneltiin poikkeuksellisesti vain kotimaisten tekijöiden uutuuksia. Arvioitaan antamassa iskelmäsanoittajat Ilkka Vainio ja Lasse Wikman sekä musiikkitoimittaja Tero Liete. Pisteet ja kommentteja 1. J.

 • Äärirajoille asti! Avaruusromua 10.12.2017

  Avaruusromussa matkataan retrohengessä.

  Osa kaikkein parhaasta taiteesta on tehty rajoitusten puitteissa. Usein kaikkein rohkein ja vaikuttavin elektroninen musiikki on syntynyt artistien käyttäessä saatavilla ollutta tekniikkaa sen äärirajoille asti. Tällaisia ajatuksia esittävät japanilaista videopelimusiikkia esittelevän kokoelman toimittajat. Tuntuu siltä, että he ovat oikeassa. Samat ajatukset pätevät musiikkiin laajemminkin. Avaruusromussa matkataan retrohengessä. Yllätyksiä Japanista, Suomesta, Yhdysvalloista, Ranskasta ja Saksasta. Toimittajana Jukka Mikkola.