Hyppää pääsisältöön

Soittolistoja viikonlopun jokaiseen tunnelmaan.

Johanna Kurkela auttaa virittäytymään joulutunnelmaan

Johanna Kurkela
Johanna Kurkela Kuva: Mikko Harma johanna kurkela

Kaunisääninen Johanna Kurkela tunnnetaan oman tuotantonsa ohella myös joululaulujen tulkitsijana. Tänäkin jouluna laulajatar on konsertoinut ympäri Suomea Joulun lauluja -kiertueellaan. Nyt Kurkela on koonnut omaan Viikonloppulistaansa lauluja, jotka ovat joulun tunnelmaa pullollaan.

Johanna Kurkelan joululista

Johanna Kurkelalta ilmestyy ensi vuonna odotettu kuudes studioalbumi. Ensimmäisen joululevynsä laulajatar taas julkaisi vuonna 2013 ja onkin sen myötä myös tunnettu joulutunnelman nostattajana ja tulkitsijana. Omalle Viikonloppulistalleen Johanna on kerännyt kappaleita, jotka virittävät hänet joulutunnelmaan.

Johanna Kurkelan jouluinen Viikonloppulista

1. Enya - Trains & Winter Rains
2. Enya - Stars & Midnight Blue
3. Enya - My! My! Time Flies
4. Enya - Oiche Chiuin - Chorale

Enya And Winter Came on varmastikin yksi levyhyllyni soitetuimmista aarteista. Jo monen vuoden ajan se on virittänyt jouluntunnelmaan ja talven hymisevään taikaan. Nämä laulut olivat ainoat jotka löytyivät Spotifysta tuolta kyseiseltä levyltä, siksi ne ovat nyt tässä irrallaan. Muussa tapauksessa olisin varmastikin täyttänyt tämän koko soittolistan pelkillä And Winter Came -levyn lauluilla! Tämä on se levy, jonka kaivan esiin sinä päivänä kun ensi kerran sataa lunta, ja jonka kanssa aloitan matkani kohti suurta keskitalven juhlaa, täynnä kiitosta kuluneesta vuodesta, kohtaamisista & koetuista seikkailuista.

5. Nightmare Before Christmas: This Is Halloween
Rakastan asioita jotka ovat vinksallaan. Karua kauneutta. Tim Burton on lajissaan todellinen mestari! Tämä elokuva oli meillä yhtenä referenssinä äänittäessämme Heinillä härkien kaukalon -kappaletta Joulun Lauluja levylle. Vastakohdat täydentävät toisiaan, ja möröt ovat pelottavia vain siihen asti kunnes niihin tutustuu!

6. Peter Auty - Walking In The Air
Joulu on kuin tämän laulun lentomatka: Pakahduttava kiitollisuus seikkailusta, jossa ei ole koskaan liian vanha leikkimään & kohoamaan mielikuvituksen kanssa kohti korkeuksia.

7. Sarah McLachlan - Full Of Grace
Rakastan talvea. On kuin talvella luontokin sallisi itselleen hetken velloa melankoliassa, nukahtaa kuoleman ja luopumisen uneen, jotta uusi kevät loistaisi taas kirkkaammin. Se on yhtä aikaa loppu ja alku. Väistämätön muutos, lempeä mahdollisuus, viisas opettaja.

8. Michael Nyman - Prospero's Magic
Vaikka pidänkin kovasti perinteistä ja vanhoista tutuista joululauluista, huomaan, että olen vuosien myötä tullut aika rantuksi sen suhteen mitä joulumusiikia jaksan kuunnella kotosalla. Suuria esikuviani ovat sarjakuvien Lassi & Leevi. Heillä on kerrassaan suurenmoinen kyky katsoa maailmaa pelottomasti ja lähestyä asioita uusista näkövinkkeleistä! Tässä laulussa kuulen talven hymyttömät, hyytävän kasvot. Armottoman pakkasen, ja rujoina törröttävät puiden oksat auringonhylkäämässä hiljaisuudessa. Tämä laulu olkoon yksi omista vaihtoehtojoululauluistani kun markettien renkutukset alkaa ärsyttää!

9. Tori Amos - Winter
Tämä kiehtova maailmojen kutoja ei esittelyjä kaipaa. Kylmät väreet nostattava biisi! Täydellistä musiikkia talven suloisen haikeaan tunnelmointiin.

10. Raskasta Joulua - Me käymme joulun viettohon
Mahtava konsepti! Onhan joulu myös ilon juhla, ja tärkeintä elämässä vain puutarhanhoito, eikä sekään niin kovin vakavaa!

Kommentit
 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.