Hyppää pääsisältöön

Korkki kiinni

Korkki kiinni, timo eränkö, yle tv1
Timo Eränkö on viettänyt kosteaa muusikkoelämää, mutta nyt hän on pistänyt korkin kiinni. Korkki kiinni, timo eränkö, yle tv1 timo eränkö

TV1 maanantaista perjantaihin 11.8. - 18.8.2016 klo 18.30 - 20.30, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 9.30.
Yle Areenassa 38 päivää

Toimittaja Jaakko Selin, yrittäjäpariskunta Heidi Ekholm-Talas ja Jonni Talas, näyttelijä Susanna Indren, Lapinlahden linnuista tuttu Timo Eränkö sekä Freukkareiden solisti Pekka Myllykoski lupautuvat yrittämään koko vuoden mittaista tipatonta.

Koheneeko terveys, karisevatko kilot vai muuttuuko elämä tylsäksi? Korkki kiinni -sarja seuraa kuuden suomalaisen alkoholitonta elämää vuoden ajan.

Edustamista ja kokkareita

Jaakko Selin ja Talaksen yrittäjäpariskunta ovat alkoholin kohtuukäyttäjiä, joiden työtehtäviin liittyy paljon edustamista ja kokkareita.

Heidille tipattomuus tuli tutuksi raskausaikana, ja hän aikoo viettää koko vuoden ilman tippaakaan alkoholia. Jonni puolestaan ottaa käyttöön konseptiin liittyvän viinakortin ja aikoo juoda jokusen oluen poikien kesäreissulla formulakisoissa Unkarissa.

Jaakko toivoo löytävänsä laadukkaita vaihtoehtoja alkoholille, kun jotakin halutaan juhlistaa. Entistä terveemmät elämäntavat ja painonpudotus kiinnostavat sekä Jonnia että Jaakkoa.

Superäitiviikon palkinto

Susanna Indren on ammatiltaan näyttelijä, joka on joutunut kohuotsikoihin kosteiden iltojen seurauksena. Hänelle alkoholin nauttimisesta on muodostunut tapa palkita itseään superäitiviikon jälkeen.

Susanna pikkupoika asuu vuoroviikoin molempien vanhempiensa luona. Susanna toivoo tutustuvansa itseensä ja on valmis ottamaan kaiken mahdollisen avun vastaan, jotta vuosi kuluisi
viinatta.

Kosteaa muusikkoelämää

Freud, Marx, Engels & Jung-bändin pitkäaikainen solisti Pekka Myllykoski on viettänyt lähes koko aikuiselämänsä pienessä sievässä. Pekka sanoo, että juo, koska pelkää krapulaa. Bändikaverit ovat nyt antaneet viimeisen varoituksen Pekalle. Alkoholinkäytön on loputtava, muuten Pekka saa kenkää bändistä, jossa on laulanut 30 vuotta.

Timo Eränkö tuli tutuksi Lapinlahden lintujen tv-sarjoista ja levyiltä. Timo musisoi edelleen ja kirjoittaa näytelmää. Hänellä on diabetes, joten alkoholinkäytön kanssa tulisi olla erityisen varovainen. Timo on kuitenkin tuurijuoppo, joka toisinaan saattaa juoda monta päivää putkeen. Nyt hän haluaa saada uuden levyn ja näytelmän valmiiksi ennen kuin seuraavan kerran nauttii alkoholia.

Vapusta juhannukseen

Sarjan kuvaukset alkoivat joulukuussa 2013 ja päättyvät tammikuussa 2015. Sarjaa rytmittävät vuotuiset juomajuhlat vapusta juhannukseen ja kesälomiin.

Sarjassa seurataan, miten haasteeseen tarttuneiden vuosi ilman viinaa sujuu, ja mitä itse kukin keksii alkoholin tilalle halutessaan rentoutua tai tavata kavereita. Sarjassa kuullaan myös päähenkilöiden läheisten ajatuksia muutoksista ajankäytössä ja käyttäytymisessä.

Korkin kiinni paneville koehenkilöille tarjoavat apua ja valmennusta Jussi Kinnunen ja Pia Sumupuu. Molemmilla on omakohtaista kokemusta alkoholin suurkulutuksesta ja alkoholismistakin. Jussi aloitti muusikon uransa Hassisen koneessa ja on soittanut myös Freud, Marx, Engels & Jung-bändissä.

Suunnittelu ja ohjaus: Kirsi Markkanen. Tuotanto: Production House, 2014.

Sarja on edellisen kerran esitetty keväällä 2015.

Muualla verkossa:
100 päivää ilman viinaa

Kommentit
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.