Hyppää pääsisältöön

Liian nuori kuolemaan

Natalie Wood
Natalie Wood Natalie Wood natalie wood

Historiasarja kertoo tähdistä, joiden elämä päättyi kesken loistavan uran. Keväällä 2015 nähdään sarjasta kolme uutta jaksoa.

Monista viihdemaailman tähdistä on tullut kokonaisen sukupolven idoleita, mutta loistava ura on äkisti päättynyt kuolemaan. Kuolema liian nuorena on jo muinaisista ajoista asti ollut monen myyttisen henkilön ominaisuus. Jos kuolema lisäksi tapahtuu hämärissä oloissa tai oman käden kautta, nykymedia punoo sensaatioita.

Kevään 2015 uudet jaksot 4.2. alkaen:

Osa 5. Natalie Wood. Hänen elokuvauransa alkoi lapsena. Hänestä tuli nuorisotähti James Deanin vastapuolena elokuvassa Nuori kapinallinen ja viimein West Side Storyn Mariana maailmantähti. Lähipiiri muistelee hänen uraansa.

Osa 6. River Phoenix. Hän oli aikansa lupaavin nuori elokuvatähti, jonka kuolema 1993 herätti suurta huomiota. Hänet muistetaan erikoisena ja mielenkiintoisena henkilönä, yksinäisenä tähtenä, joka sammui liian aikaisin.

Osa 7. Vladimir Vysotski. Neuvostoliiton ajan kuuluisa runoilija ja laulaja, jota neuvostokansa rakasti, mutta jota ei virallisesti tunnustettu. Vauhdikas ja vaarallinen elämäntapa aiheutti hänen kuolemansa liian varhain.

Ensimmäisen kauden jaksot:

Osa 1. John Belushi. Amerikkalaisnäyttelijä John Belushin lento katkesi vain 33-vuotiaana. Hänet muistetaan mm. elokuvasta Blues Brothers, mutta myös hurjasta temperamentistaan ja rakettimaisesta urastaan. Vain seitsemän elokuvaa tehtyään hän kuoli huumeiden yliannostukseen.

Osa 2. Kurt Cobain. Vaatimattomista kotioloista maailmankuuluksi noussut Nirvana-yhtyeen solisti ja grunge-musiikin ykköstähti sopi idoliksi sukupolvelle, joka oli saanut tarpeekseen sliipatusta showbisneksestä. Yritettyään monta kertaa päästä eroon huumeriippuvuudestaan Cobain teki itsemurhan 27-vuotiaana, kuuluisuutensa huipulla.

Osa 3. Heath Ledger. Vuonna 1979 Australiassa syntynyt Heath Ledger oli nuori, kaunis ja lahjakas. Hänen näyttelijänuransa oli rakettimaisessa nousussa, ja hän menestyi niin blockbuster-elokuvien kuin taidefilmien tähtenä. 28-vuotiaana hän kuoli lääkeaineiden yhteisvaikutukseen.

Osa 4. Sharon Tate. Elokuussa 1969 viimeisillään raskaana ollut Sharon Tate sekä hänen kolme ystäväänsä kuolivat sarjamurhaaja Charles Mansonin ja hänen apuriensa julmassa iskussa Taten ja ohjaaja Roman Polanskin yhteiseen kotiin. Raaka veriteko on myöhemmin nähty eräänä rakkauden ja rauhan aikakauden symbolisena päätepisteenä.

  • Liian nuori kuolemaan (Too Young to Die, Saksa 2012–2014) Tuotanto Arte
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa