Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Parasta nyt pääkuva

Suomalainen tango soi värikylläisesti Berliinissä

Yhden miehen unelmasta syntyi harvinainen konsertti, kun Guardia Nueva viime kesänä ensimmäisenä suomalaisena tango-orkesterina vieraili Berliinin Filharmoniassa. Orkesterin perustajan ja johtajan Raimo Vertaisen ideasta yksi Euroopan kuuluisimmista konserttisaleista sai todistaa sitä, kuinka suomalainen tango soi värikylläisesti eteläamerikkalaisten ja ranskalaisten sävelmien rinnalla.

Kokkolalainen 16-henkinen Guardia Nueva on noussut reilussa kymmenessä vuodessa viihdeorkestereiden valiokaartiin. Orkesterin rytmisesti rikkaat ja välillä jopa riehakkaat sovitukset ovat keränneet kiitosta. Guardia Nuevan solisteina ovat viime vuosina laulaneet mm. Jari Sillanpää, Tomi Metsäketo, Jorma Uotinen, Eino Grön, Merja Larivaara ja Tapani Kansa.

Tapaninpäivänä Radio Suomessa kuultava Berliinin Filharmoniassa taltioitu konsertti on musiikillinen runsaudensarvi, jossa kuulemme sekä Toivo Kärjen klassikkoja, Jukka Kuoppamäkeä tangoksi sovitettuna että myöskin modernia elektrotangoa, mm. Gotan Projectin kappaleen suomeksi esitettynä. Konsertin solisteina ovat klassinen mezzosopraano Angelika Klas ja yhtyeessä myös bandoneonia soittava Jonna Pirttijoki.

Guardia Nuevan Tango Gala - konsertti
pe 26.12. klo 16.05 Radio Suomi

su 4.1.2015 klo 15.08 Radio Suomi (u)

toimittaja: Tarja Närhi

Lue myös - yle.fi:stä poimittua