Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden naiset osa 2

Outi Broux
Tuhkimotarinoiden stylisti Outi Broux Outi Broux Kuva: Yle/Laura Mainiemi tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita kertoo kahdeksasta vahvasta ja rohkeasta suomalaisnaisesta, jotka ovat selviytyneet elämän aallokoista: alkoholismista, hyväksikäytöstä, lapsen menetyksestä, etenevästä sairaudesta, uraunelmien rikkoutumisesta, petollisesta rakkaudesta, uskosta, häpeästä. Naiset ovat kulkeneet pitkän matkan kohti henkistä muutosta. Sisäisen muutoksensa lisäksi he haluavat nyt löytää omat ulkoiset vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta. Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea.

Minna
Minna tuhkimotarinoita

Minna
”Mä sain Valtterin syliin. Hän oli tajuttomana sylissäni. Seurasin koneista sydänkäyrää, kuinka se rupesi pikkuhiljaa häviämään. Valtteri nukkui mun sylissä pois. Hän eli 2,5 kuukautta. Silloin en vielä tiennyt, että mä olin taas raskaana.”


Katja
Katja tuhkimotarinoita

Katja
”Musta tuntuu, että ihmiset katsoo mua joko kauhistellen, tai mikä vielä pahempaa, säälien. Mä oon alkanut käsitellä häpeääni ja yhtenä osana tätä prosessia oli Tuhkimotarinoihin hakeminen. Ajattelin, että se olisi shokkihoito häpeälleni, kun joudu kävelemään kameran edessä. Olen ymmärtänyt, etten voi enää elää häveten, alaspainaen itseäni, vähätellen ja piilotellen: mun täytyy rohkaistua ja muuttaa ajattelutapaani. Mun täytyy olla esikuva, enkä halua siirtää tällaista mallia eteenpäin.”


Katriina
Katriina tuhkimotarinoita

Katriina
“In late 2011 I came across with one of the men who abused me as a child. And month after that, I started to feel, I had to go and I had to face him. I didn’t know what I was to say, I really didn’t know why I had to face him, but I went and I saw him.”


saga
saga tuhkimotarinoita

Saga
”Me oltiin mun ystävän Annan olohuoneessa, telkkari pauhasi taustalla ja siinä rupateltiin niitä näitä, samalla kun Anna huolsi mun hiuspidennyksiä. Yhtäkkiä Anna hiljeni, eikä puhunut mitään. Mä ajattelin, että Anna kattoo telkkarii, mutta se syöksyikin mun kaulaan ja mä huomasin, että se itkee. Mä ihmettelin, että mitä nyt on tapahtunut! Anna vei mut peilin eteen ja näytti pikkupeilillä mun hiuksia takaa. Näky oli kamala: mulla oli hiusraja noussut takaa yli korvien! Mulla ei ollut hiuksia niskassa lainkaan ja päälaella oli kämmenen kokoinen kalju läiskä. Mä olin ihan shokissa ja Anna oli shokissa.”


pirjo
pirjo tuhkimotarinoita

Pirjo
”Lääkäri kuvasi pojan mahaa ja oli aika hiljainen. Hän kertoi, missä on mikäkin sisäelin ja näytti sitten isoa mustaa möykkyä todeten, että tämä on sitten jotain ylimäärästä. Olimme aivan ihmeissään, että mitä ylimäärästä! Hän sanoi, ettei osaa siinä tilanteessa sanoa, mutta tämä on jotain sellaista, mikä hoidetaan Oulussa. Seuraavana päivänä lähdimme Ouluun. Noin viikon päästä tuli diagnoosi. Poika oli silloin 3-vuotias ja ollut meillä pari vuotta.”


heli
heli tuhkimotarinoita

Heli
”Normaalissa seksissä, jos saa orgasmin, se on hyvää oloa tuottava. Tässä suhteessa se oli tajunnan räjäyttävä olotila. Se ei ollut pelkkää fyysistä tuntemusta, vaan myös henkistä tuntemusta. Se oli luokiteltavissa huumeeksi. Se aiheutti niin vahvan reaktion ruumiissa ja itsessä, että seksiä oli pakko saada joka päivä.”


Mirka
Mirka tuhkimotarinoita

Mirka
”Pähkinänsärkijän harjoituksissa sitten eräänä päivänä liukastuin ihan pikkuriikkisen. Tai niin luulin. Liukastuminen olikin niin paha, että en miettinyt enää pystynkö tanssimaan, vaan mietin pystynkö ylipäätään kävelemään.”


Jenni
Jenni tuhkimotarinoita

Jenni
”Mulla lähti kortti seitsemäksi kuukaudeksi. Mun mies sanoi, että hae muutosta, sä tarvitset autoa työmatkoilla. Mutta mä muistan, että mä vaan riemastuin ja olin onnellinen, että kortti lähti! Se tarkoitti sitä, että mun mies vie ja hakee mut töistä. Mä pystyisin juomaan seitsemän kuukautta rauhassa! Sitten tuli se päivä, kun mä olin niin väsynyt ja päihtynyt töissä, että yksi meidän asiakas oli soittanut poliisille, että täällä on myyjä humalassa.”


Sarjan ovat ohjanneet Pauliina Jalasmaa ja Mape Morottaja.

Seuraa Tuhkimotarinoita Facebookissa

Tuhkimotarinoita Areenassa!

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT

Tuhkimotarinoiden naiset osa 1

Lisää ohjelmasta