Hyppää pääsisältöön

Samae Koskinen: Tämä tulee olemaan hankalinta 100 päivää ilman viinaa -ohjelmassa

Muusikko aloittaa pitkän tipattomansa Thaimaassa. Luvassa on haasteita ainakin vaimolle.

Arto Nyberg, Maria Jungner, Samae Koskinen ja Matti Nykänen haastavat itsensä ja keräävät samalla rahaa hyväntekeväisyyteen viihteellisten tehtävien avulla. // Kuva: Produktion House

Ylellä alkaa tammikuussa uusi ohjelma, 100 päivää ilman viinaa, jossa tunnetut henkilöt tarttuvat yli kolme kuukautta kestävään haasteeseen olla juomatta alkoholia. Tipattoman aloittavat Matti Nykänen, Samae Koskinen, Arto Nyberg ja Maria Jungner.

Samae Koskinen sanoo, että hän ei ole vielä aloittanut harjoittelua ohjelmaa varten.

- Ei, nythän vasta juodaan varastoon. Nämä jouluviikot menevät silleen, että pitää muistaa kuinka mukavaa se puuha onkaan, Samae Koskinen sanoo YleX Viikonlopun haastattelussa.

Lauluntekijä on kertonut aiemmin, että häntä kysyttiin puhelimitse ohjelmaan juuri, kun hän oli toipumassa bändinsä kanssa viettämästään pikkujoulusta. Koskinen sanoo haluavansa ylittää itsensä sadan päivän kampanjassa.

- En ole ikinä teini-iän jälkeen ollut sataa päivää juomatta. Se on kiinnostavaa. Luulen, ettei siinä mitään ongelmaa tule olemaan. Elämässä on tavallaan kysymys siitä, että tehdään jotain, mitä ei ole tehty ennen, Koskinen sanoo.

Muusikko aloittaa 100 päivää ilman viinaa -haasteen Thaimaassa, jossa hän viettää tammikuun. Koskinen uskoo, että alkoholittomuus tulee nostamaan hänen energiatasoaan. Se tietää muusikon mukaan haasteita ainakin elämänkumppanille.

- Vaimolle on varmaan haastavinta se, että mulla on energiaa niin paljon. Mä tulen puhumaan taukoamatta, tulen nukkumaan jotain 4-5 tunnin yöunia ja koko ajan pitäisi olla jotain tekemistä, Koskinen sanoo.

Kaiken kaikkiaan hän pitää sadan päivän alkoholiittomuutta pelkästään positiivisena asiana elämässään.

Kampanjan 100 päivän laskeminen alkaa 1. tammikuuta, jolloin ensimmäinen suora lähetys Yle TV1:llä.