Hyppää pääsisältöön

Suomen Oscar-ehdokas karsiutui – Ruotsi ja Viro jatkoon

Oscar-gaalassa on tilaa viidelle vieraskieliselle elokuvalle.

Betoniyö-elokuvassa näyttelevät Johannes Brotherus ja Juhan Ulfsak. // Kuva: Cinema Mondo

Pirjo Honkasalon ohjaamaa Betoniyö-elokuvaa ei nähdä 22. helmikuuta järjestettävässä Oscar-gaalassa vieraskielisten elokuvien kategoriassa. Paikasta gaalassa kilpailevat vielä Ruotsin, Viron, Argentiinan, Georgian, Hollannin, Mauritanian, Puolan, Venäjän ja Venezuelan edustajat. Kategoriaan valitaan viisi ehdokasta, jotka julkistetaan tammikuun 15. päivä.

Pirjo Honkasalon ohjaama Betoniyö perustuu Pirkko Saision samannimiseen romaaniin vuodelta 1981. Elokuva-alan ammattilaisista koostuva Suomen Oscar-raati valitsi sen syyskuussa Suomen ehdokkaaksi vieraskielisten elokuvien kategoriaan. Perusteluissaan raati luonnehti elokuvaa loisteliaasti kuvatuksi kertomukseksi, joka rakentaa vahvan, vaikuttavan runollisen oman maailmansa.

Betoniyö on palkittu kuudella Jussi-palkinnolla.