Hyppää pääsisältöön

Aprikoosinen joululeipä

Aprikoosinen joululeipä.
Aprikoosinen joululeipä. Kuva: YLE/Carina Ahlskog leipä,Strömsö (tv-ohjelma),torkad frukt

Tämän ihanan joululeivän rapean kuoren salaisuus on se, että leipä kohotetaan lämpimällä uunipellillä ja uunin pohjalle viskataan vielä vettä paistamisen ajaksi.

Aprikoosileipä

8 viipaletta
Valmistusaika: 130 minuuttia (esivalmistelut 100 min., paistoaika 30 min.)

40 g tuorehiivaa
5 dl vettä
900 g erikoisvehnäjauhoja + lisää pinnalle
5 g jauhettua pomeranssinkuorta
5 g kardemummaa
5 g kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
125 g tummaa siirappia
20 g suolaa
50 g kuivattuja aprikooseja pilkottuina
1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuina

Murenna tuorehiiva yleiskoneen kulhoon ja liuota se kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon erikoisvehnäjauhot, mausteet ja tumma siirappi. Sekoita 8 minuuttia keskinopeudella.

Lisää suola ja käytä konetta vielä 4 minuuttia suuremmalla nopeudella. Sekoita joukkoon aprikoosipalat.

Kohota taikinaa 60 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja pane uunipelti uuniin lämpenemään. Muotoile taikina leiväksi ja kohota sitä 30 minuuttia lämpimällä uunipellillä.

Hiero jauhetut fenkolinsiemenet leivän pintaan ja siivilöi pinnalle vehnäjauhoja.

Laita leipä uuniin, heitä puoli mukillista vettä uunin pohjalle, sulje luukku ja alenna uunin lämpötila 230 asteeseen. Paista leipää 20–30 minuuttia koon mukaan.

Oliko tämä mielestäsi hyvä resepti? Anna arviosi tai katso mitä muut olivat mieltä:

Kommentit

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa