Hyppää pääsisältöön

Rokkivaari Olli Herman, snoukkamummo Enni ja maalaispappa Tuukka

Olli Herman pukemassa AgeMan -ikäpukua ikätestiä  varten Lupa välittää -kampanjan inserttiin.
Olli Herman pukemassa AgeMan -ikäpukua ikätestiä varten Lupa välittää -kampanjan inserttiin. Kuva: YLE olli herman

Kolme kova tekijää kokeilee, miten oma laji taittuu 75-vuotiaana. Olli Hermanin kanssa tehdään musavideota, Enni Rukajärvi laskee mäkeä, Tuukka ja Olga Temonen koittavat suoriutua hevostilan töistä.

Lupa välittää -ikäpukutesti tehtiin AgeMan -puvulla. Puku vaimentaa ääniä, sumentaa näköä, kangistaa niveliä ja painaa rintakehää. 20 kg:n painoilla liikkumisesta tulee raskasta ja ihminen väsyy nopeammin kuin nuorena.

AgeMan -ikäpuku on tarkoitettu muun muassa insinööreille, kaupunkisuunnittelijoille, hoitohenkilökunnalle ja päättäjille antamaan omakohtaisen kokemuksen siitä, millaista vanhana on liikkua ja suoriutua arjen askareista.

  • Välittämisaalto kasvaa!

    Lupa välittää -kampanjassa tuhannet nuoret ovat järjestäneet tapahtumia lähistön vanhuksille ja tuhannet suomalaiset ovat antaneet oman, henkilökohtaisen välittämislupauksensa. Olemme synnyttäneet yhdessä välittämisen aallon, joka pyyhkii koko Suomen yli. Järjestöjen vapaaehtoistyöhön virtaa lisää väkeä. Kampanja käynnistyi jo syksyllä, kun kutsuimme nuoret ideoimaan yhteistä tekemistä ikäihmisten kanssa, Tähän mennessä vanhainkodeissa, hoivakodeissa ja palvelutaloissa on järjesteyy yli 250 tapahtumaa; joissa on laulettu, tanssittu, ulkoiltu, leivottu ja tutustuttu. Ennen kaikkea sukupolvet ovat kohdanneet. Viisi viikkoa sitten kutsuimme mukaan kaikki suomalaiset antamaan oman välittämislupauksensa. Halusimme tehdä näkyväksi arjen hyviä tekoja ja innostaa kaikkia antamaan enemmän aikaansa ikäihmisille. Kymmenet TV- ja radio-ohjelmat, netti ja some kertoivat tarinoita ikäihmisistä ja kannustivat sukupolvia yhteiseen tekemiseen. Tuhansista teoista kasvoi välittämisen aalto. Jatketaan ja kasvatetaan sitä entisestään!

  • Tunnetut kansalaiset löysivät aikaa välittää vanhoista

    Kymmenet tunnetut suomalaiset ovat mukana välittämisessä.

    Kymmenet tunnetut suomalaiset ovat mukana välittämisen aallossa. Pienillä teoilla. Musta Barbaari, Enni Rukajärvi, Olli Herman, Elastinen, Viivi Pumpanen, rap-mummo Eila, Santtu-Matias Rouvali, Lasse Kukkonen ja Isac Elliot: Miten he lupaavat välittää vanhoista ja kenet he haastavat?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua