Hyppää pääsisältöön

Pariisin kultainen aika

Pariisin kultainen aika.
Pariisin kultainen aika. Kuva: Pariisin kultainen aika. pariisin kultainen aika

1920-luku oli Pariisissa hullua aikaa. Väritetty arkistokuva avaa työväenluokan Montmatren kapinan ja boheemin Montparnassen intellektuellien kaupungin, jossa syntyi kulttuuri-ikoneja kuten Picasso ja Josephine Baker.

1920-luvulla Pariisi oli modernin taiteen mekka, jazz-ajan sykkivä sydän ja Amerikan kadotetun sukupolven turvapaikka. Aitoa 1920-luvun henkeä tihkuva dokumentti kertoo Pariisiin kotiutuneista värikkäistä taiteilijapiireistä.

Iloinen ja helmeilevä 1920-luku keinahteli jazzin tahtii, muodin tahdin määräsi silloinkin Pariisi. Värikylläisessä dokumentissa mukana muun muassa Josephine Baker, Kiki de Montparnasse, Francis Scott Fitzgerald, Picasso ja Man ​​Ray.

 • Pariisin kultainen aika (Paris, années folles) Ranska, Tuotanto Program33. Ohjaus: Fabien Beziat. Käsikirjoitus: Vincent Labaume.
Kommentit
 • Tarinoita korville – radiokuunnelma elää uutta nousukautta

  Tarinoita korville - radiodraaman uusi nousu

  Mobiilikuuntelun aikakautena radiodraama antaa kuulijalle oman tilan, mahdollistaa omat ajatukset ja mielikuvituksen käytön. Kuunnelma on kulkenut pitkän tien mm. Pekka Lipposen, Knallin ja sateenvarjon, Elmon ja Koe-eläinpuiston kautta nykypäivään. Radio oli ennen medioiden valtias. Se toi koteihin kuultavaksi koko maailman.

 • Parasta sirkuksessa on kaikki

  Taina Kopralle ja Jouni Kivimäelle sirkus on päivätyö.

  “Mun elämä on yhtä sirkusta", sanoo Sorin sirkuksen sirkustirehtööri Taina Kopra. Hän ja puolisonsa Jouni Kivimäki perustivat 80-luvulla pienen sirkuskerhon, joka on vuosikymmenten varrella kasvanut monipuoliseksi sirkuskouluksi. Tänä päivänä se tarjoaa sadoille lapsille ja nuorille taiteen perusopetusta. Teemalla nähdään Sorin sirkuksen upea joulushow 2018.

Yle Teema