Hyppää pääsisältöön

Pariisin kultainen aika

Pariisin kultainen aika.
Pariisin kultainen aika. Kuva: Pariisin kultainen aika. pariisin kultainen aika

1920-luku oli Pariisissa hullua aikaa. Väritetty arkistokuva avaa työväenluokan Montmatren kapinan ja boheemin Montparnassen intellektuellien kaupungin, jossa syntyi kulttuuri-ikoneja kuten Picasso ja Josephine Baker.

1920-luvulla Pariisi oli modernin taiteen mekka, jazz-ajan sykkivä sydän ja Amerikan kadotetun sukupolven turvapaikka. Aitoa 1920-luvun henkeä tihkuva dokumentti kertoo Pariisiin kotiutuneista värikkäistä taiteilijapiireistä.

Iloinen ja helmeilevä 1920-luku keinahteli jazzin tahtii, muodin tahdin määräsi silloinkin Pariisi. Värikylläisessä dokumentissa mukana muun muassa Josephine Baker, Kiki de Montparnasse, Francis Scott Fitzgerald, Picasso ja Man ​​Ray.

  • Pariisin kultainen aika (Paris, années folles) Ranska, Tuotanto Program33. Ohjaus: Fabien Beziat. Käsikirjoitus: Vincent Labaume.
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa