Hyppää pääsisältöön

Sting: Viimeinen laiva

Sting: Viimeinen laiva.
Sting: Viimeinen laiva. Kuva: Sting: Viimeinen laiva. teeman konsertit

Brittilaulaja Stingin ja ystävien tunnelmallisessa teemakonsertissa esitetään musiikkia kesäkuussa 2014 ensi-iltansa saaneesta musikaalista The Last Ship.

Musikaalin aiheena ovat Stingin pitkään vaalimat ja nyt lauluiksi pukemat muistot hänen kotikaupunkinsa Wallsendin/ Newcastlen laivanrakennusteollisuudesta. Muistoissa on muun muassa voimakas mielikuva (ja valokuva) valtavasta, rakenteilla olevasta laivasta, joka näkyi kotikadun päässä pimentämässä osan taloista.

New Yorkin Public-teatterissa 2.10.2013 kuvatussa syntymäpäiväkonsertissaan Sting kertoo laulujen lomassa laivanrakentajien raskaasta työstä ja telakoiden alasajosta monien valokuvien avittamana. Tarinan ytimenä on joukko työttömäksi jääneitä laivanrakentajia, jotka unelmoivat rakentavansa vielä yhden laivan - ei laivayhtiölle vaan itselleen, oman itsekunnioituksensa ja ihmisarvonsa merkiksi.

Stingin seurassa ovat näyttelijä-laulaja Jimmy Nail, Jo Lawry, Wilson Family ja upea 14-jäseninen yhtye, jonka soittajat ovat myös kotoisin Koillis-Englannista.

Chicagon ensi-illan jälkeen The Last Ship -musikaali siirtyi New Yorkin Broadwaylle.

Konsertissa esitettävät kappaleet:
The Last Ship
Shipyard
Coming Home’s Not Easy
And Yet
August Winds
What Have We Got?
Practical Arrangement
What Say You Meg?
Dead Man’s Boots
Big Steamers
Sky Hooks and Tartan Paint
Jock the Singing Welder
So To Speak
Show Some Respect
Underground River
The Last Ship (kertaus)

 • Sting: Viimeinen laiva (Sting: The Last Ship - Live at the Public Theater). Ohjaus: Paul Bozymowski. Tuotanto: Radical Media, USA, 2013.
 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema