Hyppää pääsisältöön

Historia: Juutalaislasten pelastajat

Historia: Juutalaislasten pelastajat, yle tv1
Elizabeth Davis ja Fritzi Nozik pelastettiin natsihallinnon julmuuksilta Yhdysvaltoihin. Historia: Juutalaislasten pelastajat, yle tv1 historia: juutalaislasten pelastajat

TV1 maanantaina 29.6.2015 klo 19.00 - 20.00
Yle Areenassa 30 päivää

Vuonna 1939 yhdysvaltalainen aviopari Gilbert ja Eleanor Kraus matkusti natsien hallitsemaan Wieniin etsimään kuoleman vaarassa olevia juutalaislapsia. He onnistuivat kuljettamaan 50 lasta turvaan Yhdysvaltoihin.

Dokumentti kertoo rohkean matkan vaaroista ja vastoinkäymisistä. Aineistoina on käytetty muun muassa Eleanor Krausin tekstejä sekä pelastuneiden lasten valokuvia.

50 Children: The Rescue Mission of Mr. & Mrs. Krau. Yhdysvallat, 2012. Tuotanto: HBO. Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran tammikuussa 2015.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.