Hyppää pääsisältöön

Musiikintekijät uhkaavat YouTubea isolla oikeusjutulla

Yhdysvalloissa muhii iso riita musiikin käyttöoikeuksista.

YouTube Music Key.

Muun muassa Pharrell Williamsin, Chris Cornellin ja vanhan rockbändi the Eaglesin musiikin käyttöoikeuksista huolehtiva järjestö vaatii Googlea poistamaan 20 000 videota YouTube-sivustoltaan, kertoo The Hollywood Reporter. Mikäli Google ei suostu vaatimukseen, järjestö jättää oikeudelle kanteen, jossa vaaditaan miljardin dollarin korvauksia.

The Hollywood Reporterin mukaan Global Music Rights -järjestö on painostanut Googlea marraskuusta asti, kun yhtiö kertoi uudesta musiikkipalvelustaan Music Keystä.

Järjestön edustaja sanoo, että kaikista nettipalveluista YouTube rikkoo kaikkein räikeimmin musiikintekijöiden oikeuksia tällä hetkellä. Yhtiön kanssa on ollut myös erittäin hankalaa neuvotella asiasta, Global Music Rightsin edustaja sanoo.

Google puolestaan on todennut, että sillä on kaikki tarvittavat oikeudet kappaleisiin.

Lähteet: The Hollywood Reporter