Hyppää pääsisältöön

UPplus: Lari Halme ja muita joulun ihmeitä

Lumipallolelu Haltijan kädessä heilahtaa, ja Tero Kuusla imeytyy hetkessä pallon sisään. Matka halki ajan ja avaruuden saa Teron pyörimään ja kieppumaan tukka hulmuten - miten Tero saatiin pallon sisään?

Pallosta ulos ei tupsahdakaan jouluun intohimoisesti suhtautuva bisnesmies Kuusla, vaan hänen vaimonsa Marika, alaisensa Otso Karhu tai poikansa Roni.

Lari Halme, Koska meillä on joulu?
Lari Halme, Koska meillä on joulu? Kuva: Yle/Uusi päivä koska meillä on joulu?

Koska meillä on joulu? -erikoisjaksossa tv-taikoja tekivät näyttelijöiden lisäksi AD Kirsi McGillion sekä UP:n puku- ja maskiosaston teräksiset ammattilaiset.

Fyysisesti rankin vaihe näyttelijälle oli varmasti päivä sinistudiossa: chromakankaan edessä vaijereissa killuminen ja pienellä jakkaralla ja telineellä tasapainoilu vaativat pitkää mieltä ja paljon toppauksia kriittisiin paikkoihin!

AD Kirsi loi lumipallon sisäisen maailman ja joukon muita efektejä sinistudiomateriaaliin tietokonegrafiikalla ja leikkaaja Jussi Autio koosti ja viimeisteli lopputuloksen.

Pukusuunnittelija Ritva Muikun ja hänen tiiminsä sekä naamiointiosaston ammattilaisten kädenjälki näkyy erikoisjakson joka kohtauksessa: Tero Marikana, Ronina ja Otsona ja päinvastoin suunniteltiin, puvustettiin ja naamioitiin huolellisesti.

Lari Halme, Koska meillä on joulu?
Lari Halme, Koska meillä on joulu? Kuva: Yle/Uusi päivä koska meillä on joulu?

Helena Rängman, Aimo Räsänen ja Ville Rossi saivat etsiä ja löytää sisäiset terokuuslansa ja tuoda hahmon syvimmän olemuksen pintaan mm. ryhdillä, ilmeillä ja pienillä eleillä.

Valjasakrobatian lisäksi Lari Halme pääsi harrastamaan tanssia - katso, mitä koreografimme Riikka Korpi kertoo näyttelijän liikunnallisista lahjoista!

Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.