Hyppää pääsisältöön

26.12. Extrat: Samin valinta, Jatkojen loppubiisi ja extrahaastatteluja

Diandra, Saara Aalto, Lauri Mikkola ja Mikko Leppilampi Tartu Mikkiin -ohjelmassa 26.12.2014
Diandra, Saara Aalto, Lauri Mikkola ja Mikko Leppilampi Tartu Mikkiin -ohjelmassa 26.12.2014 Kuva: Yle lauri mikkola

26.12. Extrat: Samin valinta, Jatkojen loppubiisi ja extrahaastatteluja. Näitä et nähnyt tv:ssä!

Samin valinta: All you need is love, Beatles

All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin. Kappale sai ensi esityksensä 25.6.1967 satojen miljoonien ihmisten edessä, sillä se esitettiin tv:ssä maailman ensimmäisessä suorassa maailmanlaajuisessa Our World -satelliittilähetyksessä. Siinä kuultiin eri maiden musiikkia, ja Beatles edusti Britanniaa. Ideana oli esittää kappale, jonka kaikki kansat ymmärtäisivät. Yhtyeen manageri Brian Epstein kehui aikanaan, että kappaleen sanomaa ei voi tulkita väärin.

Katso lisää aiheesta thebeatles.comista: http://www.thebeatles.com/feature/our-world-global-satellite-broadcast

Jatkojen loppubiisi & Tartu Mikkiin -joulukortti: Oi jouluyö

Oi jouluyö on myös suomalaisessa jouluperinteessä tuttu kappale, joka on peräisin 1800-luvulta. Sen on säveltänyt ranskalainen säveltäjä Adolphe Adam ja alkuperäiset sanat ovat Placide Cappeaun. Tunnetuimman suomalaistekstin on tehnyt Kyllikki Solanterä. Kappaleen arvellaan olevan myös ensimmäinen radiossa esitetty joululaulu. Kanadalainen keksijä Reginald Fessenden lähetti vuonna 1906 ensimmäisen AM-radio-ohjelman ja soitti siinä itse kappaleen viululla.

(Samin valinta ja Jatkojen loppubiisi katsottavissa Areenassa 30 päivän ajan.)

Extrat

Mikko kertoo alamäkiluistelusta
Mikko kertoo, miksi hän ihastui alamäkiluisteluun.

Onko artistin pysyttävä yhdessä musiikkigenressä?
Artistit pohtivat Lauri Mikkolan innoittamana, pitääkö pysytellä vain yhdessä tyylilajissa.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.