Hyppää pääsisältöön

Mikä tykki on kuvassa? Kuka puhuu? Tunnistatko talvisodan ääniä ja kuvia?

Hy, torjuntatykki. Tämä saatiin aamulla ja oli ollut pari päivää k. Paikan asemassa ja teki hyvää jälkeä. Ryssän raato lavetin painona. 27-12-39.
Hy, torjuntatykki. Tämä saatiin aamulla ja oli ollut pari päivää k. Paikan asemassa ja teki hyvää jälkeä. Ryssän raato lavetin painona. 27-12-39. Kuva: SA-Kuva torjuntatykki

Talvisodan syttymisestä tuli marraskuun lopussa kuluneeksi 75 vuotta. Teimme sen muistoksi jo toisen testin. Tällä kertaa haastamme sinut tunnistamaan talvisodan kuvia ja ääniä. Mikäli olet tottunut netissä kevyisiin testeihin, niin älä ylläty tämä testi mittaa oikeasti tietoa. Tähän testiin on lisätty entisestäänkin vaikeuskerrointa.

Pääsitkö tietovisan makuun? Oletko tehnyt jo ensimmäisen talvisotatestimme?

Edit 27.11.2019: Tietovisa on julkaistu alunperin 2014. Nyt päivitetty, että talvisodan syttymisestä tuli 80 vuotta.
Edit 14.2.2022: Testin käyttämä järjestelmä vaihdettu.

Kommentit
  • Talvisotatietäjä ratkesi

    Talvisotatietäjäksi valittiin helsinkiläinen Mika Virta.

    Rattoisassa, mutta tiukassa kisassa Etelä-Suomen talvisotatietäjäksi valittiin helsinkiläinen Mika Virta. Hyväksi kakkoseksi, mutta Pohjois-Suomen ykköseksi ja nuorten mestariksi lyötiin reisjärveläinen Joonas Mattola, 19 vuotta.

  • Talvisota viidellä kuvalla kerrottuna

    Talvisodan 105 päivään mahtuu loputtomasti kiehtovia tarinoita ja vaiheita. Osana #sota39-projektia tiivistimme talvisodan tärkeimpiä vaiheita viiteen kuvaan. Kuvien teksteistä saa nopean ja kronologisen kertauksen, kuinka talvisota eteni.