Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Outi Brouxin 4 vinkkiä miinuslasimeikin tekoon

pirjon meikki
Tuhkimotarinoiden Pirjon miinuslasimeikki pirjon meikki Kuva: Yle/Laura Mainiemi tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoiden Pirjon silmälasien voimakkuus on -9, ja paksut linssit pienentävät silmiä. Jos haluaa saada silmät paremmin esiin lasien takaa, voi käyttää muutamaa meikkikikkaa.


Outi meikkaa
Outi meikkaa tuhkimotarinoita

1. Pohjusta sisänurkat vaalealla

Pohjusta silmäluomet nenän selänreunaan asti vaalealla peite- tai pohjustusvoiteella. Vaalea pohjustus ei pelkästään peitä, vaan tuo myös valoa sangan alle. Älä kuitenkaan puuteroi luomiasi ennen luomivärin levitystä. Puuterointi vie luomiväriltä tarttumapinnan.

Silmien sisänurkkien tummumista voit ennakkoon estää hieromalla nenänjuurta pehmein pyörivin liikkein useamman kerran päivässä. Tällöin silmälasien satulan estämä lymfanestekierto lähtee liikkeelle.


Luomiväri
Luomiväri tuhkimotarinoita

2. Yhdistä helmiäistä ja mattaa

Kontrastit ovat erittäin tärkeitä varsinkin miinuslasisilmämeikissä. Älä pelkää valoaheijastavia tai jopa helmiäisiä luomivärejä. Suosi rinnalla tummia mattavärejä.

Laita vaaleaa ja valoaheijastavaa väriä silmäluomen sisänurkasta puoliväliin liikkuvaa luomea. Tumma mattaväri levitetään puolestaan rohkeasti ulkonurkkaan ja luomivaon puoliväliin. Tee häivytys sekoittamalla näitä kahta väriä toisiinsa.

Mitä leveämmältä alueelta häivytät väriä ohimoita kohti ja alaluomella noin 5 millimetrin alueelta, sitä suuremmalta silmäsi näyttävät miinuslasien kanssa.


Silmärajaus
Silmärajaus tuhkimotarinoita

3. Tee pehmeä rajaus

Tummenna ripsien tyvi silmänrajauskynällä. Tee rajauksesta mieluummin pehmeä ja leveähkö. Kapea ja viivamainen rajaus saa silmäsi näyttämään entistä pienemmiltä linssin takana. Kiinnitä rajaus tummalla mattaluomivärillä viistosivellintä avuksi käyttäen.


Ripsiväri
Ripsiväri tuhkimotarinoita

4. Ripsiväriä reippaasti

Ole rohkea ripsivärin käyttäjä, sillä miinuslasit vievät aina puolet efektistä! Miinuslasimeikki näyttääkin oikein tehtynä lähes iltameikiltä ilman silmälaseja.


  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.