Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Outi Brouxin 4 vinkkiä miinuslasimeikin tekoon

pirjon meikki
Tuhkimotarinoiden Pirjon miinuslasimeikki pirjon meikki Kuva: Yle/Laura Mainiemi tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoiden Pirjon silmälasien voimakkuus on -9, ja paksut linssit pienentävät silmiä. Jos haluaa saada silmät paremmin esiin lasien takaa, voi käyttää muutamaa meikkikikkaa.


Outi meikkaa
Outi meikkaa tuhkimotarinoita

1. Pohjusta sisänurkat vaalealla

Pohjusta silmäluomet nenän selänreunaan asti vaalealla peite- tai pohjustusvoiteella. Vaalea pohjustus ei pelkästään peitä, vaan tuo myös valoa sangan alle. Älä kuitenkaan puuteroi luomiasi ennen luomivärin levitystä. Puuterointi vie luomiväriltä tarttumapinnan.

Silmien sisänurkkien tummumista voit ennakkoon estää hieromalla nenänjuurta pehmein pyörivin liikkein useamman kerran päivässä. Tällöin silmälasien satulan estämä lymfanestekierto lähtee liikkeelle.


Luomiväri
Luomiväri tuhkimotarinoita

2. Yhdistä helmiäistä ja mattaa

Kontrastit ovat erittäin tärkeitä varsinkin miinuslasisilmämeikissä. Älä pelkää valoaheijastavia tai jopa helmiäisiä luomivärejä. Suosi rinnalla tummia mattavärejä.

Laita vaaleaa ja valoaheijastavaa väriä silmäluomen sisänurkasta puoliväliin liikkuvaa luomea. Tumma mattaväri levitetään puolestaan rohkeasti ulkonurkkaan ja luomivaon puoliväliin. Tee häivytys sekoittamalla näitä kahta väriä toisiinsa.

Mitä leveämmältä alueelta häivytät väriä ohimoita kohti ja alaluomella noin 5 millimetrin alueelta, sitä suuremmalta silmäsi näyttävät miinuslasien kanssa.


Silmärajaus
Silmärajaus tuhkimotarinoita

3. Tee pehmeä rajaus

Tummenna ripsien tyvi silmänrajauskynällä. Tee rajauksesta mieluummin pehmeä ja leveähkö. Kapea ja viivamainen rajaus saa silmäsi näyttämään entistä pienemmiltä linssin takana. Kiinnitä rajaus tummalla mattaluomivärillä viistosivellintä avuksi käyttäen.


Ripsiväri
Ripsiväri tuhkimotarinoita

4. Ripsiväriä reippaasti

Ole rohkea ripsivärin käyttäjä, sillä miinuslasit vievät aina puolet efektistä! Miinuslasimeikki näyttääkin oikein tehtynä lähes iltameikiltä ilman silmälaseja.


 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?