Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Outi Brouxin 5 vinkkiä ihon öljypuhdistukseen

Helille öljyä
Tuhkimotarinoiden Helillä on sekaiho, jolle öljypuhdistus sopii hyvin. Helille öljyä tuhkimotarinoita

Öljyt ovat erittäin arvokkaita ihonhoitotuotteita, ja niitä on valjastettu kosmetiikan käyttöön jo vuosituhansien ajan. Varsinaisia läpimurtoja on tehty erityisesti viime vuosikymmenellä. Öljy ihon puhdistuksessa elää nyt suurinta renessanssiaan, kiitos aasialaisen ihontutkimuksen. Aasialaiset naiset ovat tunnettuja ihonsa vaalimisesta, ja kaunis iho on heille enemmän kuin meikki.

1. Ota kämmenelle puhdistusöljyä noin euron kolikon verran. Levitä ja hiero öljyä kasvoille ja kaulalle.

2. Pyörittele sormin erityisesti leuan, nenän ja otsa alueet. Jos öljysi soveltuu myös silmämeikin poistoon, pehmitä sillä myös ripsiväri ja silmämeikki.

3. Huuhtele ja hiero haalean veden avulla. Öljy liuottaa talin ja lian huokosten pohjaa myöten.

4. Puhdista iho valitsemallasi puhdistustuotteella: geeli, vaahtopesu tai puhdistusmaito. Ne liuottavat iholta kaiken vesiliukoisen. Jos sinulla on seka- tai rasvainen iho, käytä apuna pesusientä, puhdistusmikroliinaa, pehmeää kasvoharjaa tai uudenajan ultraäänikuorintalaitteita, jotka takaavat hellävaraisen kuorinnan.

5. Kuivaa iho painellen. Viimeistele ihotyypillesi sopivalla kasvovedellä.

Miksi öljy puhdistukseen?

Ihollemme kertyy hyvin monenlaista likaa vuorokauden mittaan. Osa siitä on vesiliukoista ja sen poistamiseen soveltuvat hyvin erilaiset saippuapohjaiset tuotteet. Ihomme erittää kuitenkin myös talia ja iholle levitetään erilaisia kosmetiikkatuotteita, jotka ovat öljy- tai jopa vahapohjaisia. Tällaisia ovat esimerkiksi erittäin peittävät, nappikoostumukselliset meikkivoiteet.

Kun iho sekä öljy- ja vahapohjaiset tuotteet altistuvat päivän mittaan ilmalle, ne alkavat hapettua ja kuivua. Ihohuokosten tali muuttuu hapettuessaan mustapäiksi, ja kosmeettiset tuotteet puolestaan kiinnittyvät kuolleen ihosolukon pintaan. Lopputuloksena on eloton, kiristävä, mustapäillä varustettu epätasainen iho, johon hoitotuotteet eivät tahdo imeytyä. Näihin epäpuhtauksiin öljy on mitä parhain puhdistustuote.

Kommentit
  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.