Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Outi Brouxin 5 vinkkiä ihon öljypuhdistukseen

Helille öljyä
Tuhkimotarinoiden Helillä on sekaiho, jolle öljypuhdistus sopii hyvin. Helille öljyä tuhkimotarinoita

Öljyt ovat erittäin arvokkaita ihonhoitotuotteita, ja niitä on valjastettu kosmetiikan käyttöön jo vuosituhansien ajan. Varsinaisia läpimurtoja on tehty erityisesti viime vuosikymmenellä. Öljy ihon puhdistuksessa elää nyt suurinta renessanssiaan, kiitos aasialaisen ihontutkimuksen. Aasialaiset naiset ovat tunnettuja ihonsa vaalimisesta, ja kaunis iho on heille enemmän kuin meikki.

1. Ota kämmenelle puhdistusöljyä noin euron kolikon verran. Levitä ja hiero öljyä kasvoille ja kaulalle.

2. Pyörittele sormin erityisesti leuan, nenän ja otsa alueet. Jos öljysi soveltuu myös silmämeikin poistoon, pehmitä sillä myös ripsiväri ja silmämeikki.

3. Huuhtele ja hiero haalean veden avulla. Öljy liuottaa talin ja lian huokosten pohjaa myöten.

4. Puhdista iho valitsemallasi puhdistustuotteella: geeli, vaahtopesu tai puhdistusmaito. Ne liuottavat iholta kaiken vesiliukoisen. Jos sinulla on seka- tai rasvainen iho, käytä apuna pesusientä, puhdistusmikroliinaa, pehmeää kasvoharjaa tai uudenajan ultraäänikuorintalaitteita, jotka takaavat hellävaraisen kuorinnan.

5. Kuivaa iho painellen. Viimeistele ihotyypillesi sopivalla kasvovedellä.

Miksi öljy puhdistukseen?

Ihollemme kertyy hyvin monenlaista likaa vuorokauden mittaan. Osa siitä on vesiliukoista ja sen poistamiseen soveltuvat hyvin erilaiset saippuapohjaiset tuotteet. Ihomme erittää kuitenkin myös talia ja iholle levitetään erilaisia kosmetiikkatuotteita, jotka ovat öljy- tai jopa vahapohjaisia. Tällaisia ovat esimerkiksi erittäin peittävät, nappikoostumukselliset meikkivoiteet.

Kun iho sekä öljy- ja vahapohjaiset tuotteet altistuvat päivän mittaan ilmalle, ne alkavat hapettua ja kuivua. Ihohuokosten tali muuttuu hapettuessaan mustapäiksi, ja kosmeettiset tuotteet puolestaan kiinnittyvät kuolleen ihosolukon pintaan. Lopputuloksena on eloton, kiristävä, mustapäillä varustettu epätasainen iho, johon hoitotuotteet eivät tahdo imeytyä. Näihin epäpuhtauksiin öljy on mitä parhain puhdistustuote.

Kommentit
 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?