Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Outi Brouxin 5 vinkkiä silmänympärysihon hoitoon

Minnan silmänympäryshoito
Stylisti Outi Broux hoitaa Tuhkimotarinoiden Minnan silmänympärysihoa. Minnan silmänympäryshoito tuhkimotarinoita

Silmänympärysiholle ei kannata käyttää kasvovoiteita, vaan aralle ja ohuelle ihoalueelle suunniteltuja ja kehiteltyjä erikoistuotteita.

Silmänympärysvoiteet ovat muuttuneet täydellisesti koostumukseltaan sitten menneiden vuosikymmenten. Tällöin lähes kaikki hoitotuotteet tehtiin valkovaseliinimaiseen pohjaan, joka silmiin joutuessaan aiheutti turvotusta. Ne myös hoitivat vain silmänympärysihon pintakerrosta sulkemalla iholla olevaa kosteutta vain hetkellisesti. Uusi teknologia mahdollistaa uudenlaiset molekyylirakenteet, ja näin vaikuttavat ainesosat imeytyvät myös ihon syvimpiin kerroksiin.

Minnan silmänympäryshoito2
Minnan silmänympäryshoito2 tuhkimotarinoita

1. Käytä silmänympärysvoiteitaKoska silmänympärysihon paksuus on vain noin kymmenesosa kasvojen ihon paksuudesta, kannattaa käyttää silmänympärysvoiteita – ei tavallisia ihon kosteusvoiteita.

Samassa silmänympärysvoiteessa on erilaisia molekyylirakenteita ja -kokoja. Suurimolekyyliset hoitavat ihon pintaa, pienimolekyyliset puolestaan auttavat ja tehostavat lymfaatista nestekiertoa. Näin turvotus poistuu, silmät ovat levänneet ja silmänympärysiho on kostea ja kimmoisa. Joissakin silmänympärystuotteissa on myös ihon pigmenttiä vaalentavia ominaisuuksia.

Nykyajan silmänympärysvoiteet ovat rakenteeltaan erittäin turvallisia ja niitä tulee käyttää koko luomen alueella ja riittävästi! Neuvo nuppineulanpään kokoisen tipan laittamisesta silmien ulkonurkkaan liikkuvaa luomea välttäen on vanhentunutta tietoa.

Kasvovoiteita ei tulisi levittää silmäluun sisäpuoleiselle alueelle. Alueen sisäpuolella sijaitsee lymfaatinen nestekierto, joka kyynelnesteen avulla pitää silmät puhtaina ja kirkkaina. Nykyajan tehokkaat kasvovoiteet voivat siksi aiheuttaa silmänympärysiholla varsin voimakkaita reaktioita kuten punoitusta, kuumotuksen tunnetta ja turvotusta.


Minnan silmänympäryshoito3
Minnan silmänympäryshoito3 tuhkimotarinoita

2. Älä pese kuumalla vedellä tai meikinpuhdistuspyyhkeillä

Älä koskaan käytä kuumaa vettä silmänympärysiholla meikin puhdistamiseen! Vältä myös meikkipyyhkeiden käyttöä jokapäiväisessä puhdistuksessa. Niiden sisältämät öljyt puhdistavat meikin, lian ja hapettuneen talin, mutta saattavat myös ärsyttää silmiä ja aiheuttaa turvotusta.


outi ja minna meikki
outi ja minna meikki tuhkimotarinoita

3. Epäpuhtaudet ovat myrkkyä silmille

Jos sinulla ilmenee usein turvotusta ja varsinkin aamuisin, ota se vakavasti. Silmänympärysihon jojoilu takaa ennenaikaisesti löystyneet ja ryppyiset silmäluomet. Syy ei ole välttämättä hoitotuotteessasi, vaan jossain aivan muualla.

Hiustenmuotoilutuotteet tulisi harjata pois hiuksista ennen nukkumaan menoa. Muuten tuotteet pakkautuvat tyynyliinaasi ja sitä kautta ihollesi sekä hengityselimiisi. Silmät ja nenä ovat yhteydessä toisiinsa ja jos nenä kärsii, kärsivät myös silmät! Juo tarpeeksi vettä ja vältä liiallista suolan käyttöä sekä eineksiä ja pikaruokia. Näin vältät silmien turvotusta.

Jos silmänympärysiho tai silmät alkavat oireilla tavallisesta poikkeavan paljon, käy lääkärillä. Silmät ovat sielun ja ruumiin peili ja varsin hyvät indikaattorit kertomaan hyvinvoinnistasi.


minna ja outi meikki
minna ja outi meikki tuhkimotarinoita

4. Talvella hoitavammat silmänympärysvoiteet

Silmänympärysiho oikuttelee kuivuuden kynsissä. Vaihda talvella silmänympärysvoiteesi runsaampaan ja hoitavampaan. Ota talvirutiineihin silmänympärysseerumit, -hoitonaamiot ja -laput.


Minna
Minna tuhkimotarinoita

5. Suojaudu auringolta

Suojaa silmänympärysihoa ja silmiäsi auringolta. Aurinkolasit eivät ole turhamaisuutta. Aurinkolasit ovat myös parasta ”botoxia”, sillä silmänympärysihosi pysyy paremmin sileän rypyttömänä, kun et siristele!

 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?