Hyppää pääsisältöön

Avec Tastula: Romanian koirat – mitä heille kuuluu nyt?

RRescueyhdistys Kulkurit ry:n kolme naista löytävät koiran bussipysäkiltä Romaniassa
Katukoiraa pelastamassa Romaniassa. RRescueyhdistys Kulkurit ry:n kolme naista löytävät koiran bussipysäkiltä Romaniassa Kuva: Taija Jolanki avec tastula

Avec Tastula -ohjelmassa (tv-ensiesitys 2.1.2015) Maarit Tastula matkusti yhdessä Rescueyhdistys Kulkurit ry:n kanssa Romaniaan tutustumaan katukoiraongelmaan. Ohjelman kuvausten aikana yhdistys pelasti neljä katukoiraa. Yhdistyksen puheenjohtaja Salla Honkapää kertoo, mitä näille koirille tapahtui kuvausten päätyttyä.

THEA

Koira peiton päällä sisätiloissa Romaniassa
Thea Koira peiton päällä sisätiloissa Romaniassa Kuva: Taija Jolanki avec tastula

Theador Palladyn varresta lokakuussa Romanian matkallamme ratikkakiskoilta löytynyt Thea oli löydettäessä ujon oloinen nuori koira. Asetuttuaan aloilleen klinikan hoitolan tiloihin Theasta on kuoriutunut esiin iloinen, leikkisä ja energinen tyttö. Thea rakastaa ihmisiä ja toisia koiria ja olisi aina valmis leikkiin. Toistaiseksi sen alkuelämän kokemukset eivät tunnu näkyvän Theassa millään tavoin ja sen luottamus ihmisiin on vankkumaton.
Thea on läpikäynyt rokotusohjelman ja odottelee nyt omaa kotiaan löytyväksi: kulkurit.fi/thea/

MARLEY

Koira katsoo kameran ohi, makaa maassa, kädet silittävät sitä
Marley Koira katsoo kameran ohi, makaa maassa, kädet silittävät sitä Kuva: Taija Jolanki avec tastula

Pellolla elävästä koiralaumasta mukaamme lokakuun matkalla valikoitui iloinen ja reipas Marley. Marley kastroitiin Amavet-klinikalla ja sen jälkeen se siirtyi toisen klinikan hoitolaan odottamaan kodin löytymistä. Marley on edelleen täysin oma itsensä, avoin ja kaikkien kanssa toimeen tuleva ransunaamainen koira, joka ihastuttaa välittömällä luonteellaan.
Marley siirtyy pian Thean ja Tabitan kanssa Doua Sansan tarhalle. Toivon mukaan sen ei tarvitse odottaa tarhalla koko talvea, vaan Marleyn koti löytyy pian. kulkurit.fi/marley/

SERAFINA

koiranpentu naisen sylissä katsoo kameraan väsynyt ilme
Serafina koiranpentu naisen sylissä katsoo kameraan väsynyt ilme Kuva: Taija Jolanki avec tastula

Pellon laidasta löytynyt pikkuinen Serafina pentu pelastui viime hetkellä. Sen kunto romahti pian löytymisen jälkeen ja Serafina taisteli viikkoja parvon kourissa. Onevet klinikan hoitajien hyvän hoidon ansiosta Serafina selätti parvon ja nyt se on vahvistunut ja kasvanut reippaasti. Serafina on aktiivinen, elämäniloinen, reipas tyttöpentu, jonka olisi korkea aika saada matkustaa kasvamaan aikuiseksi omassa kodissaan: kulkurit.fi/serafina/

AARON

Pieni koira vaalepitkähiuksisen naisen sylissä Romaniassa
Aaron Pieni koira vaalepitkähiuksisen naisen sylissä Romaniassa Kuva: Taija Jolanki avec tastula

Toinen Palladyn kunnalliselta tarhalta mukaamme lähteneistä koirista oli pieni Aaron, joka sulatti sydämemme nököttäessään tarhalla häkkirivistön katolla.
Aaronia kohtasi onni toisensa jälkeen, sillä se valikoitui pian tuotavaksi kotihoitoon Suomeen. Aaron ei ehtinyt olla kotihoidossa kauaa, kun se löysi omat ihmisensä, ja muutti omaan kotiinsa 20.12.2014.
kulkurit.fi/aaron/

Teksti: Salla Honkapää

Linkki ohjelmaan Yle Areenassa: http://areena.yle.fi/tv/2372305
Ohjelma on katsottavissa 23.12.2015 saakka.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Yhteiskunta