Hyppää pääsisältöön

Kummeli: Viimeiset pirkkalaiset

Elämme vuotta 520 ennen ajanlaskun alkua. Egyptiläiset ovat rakentaneet pyramidinsa, kompassi on keksitty ja tähtien avulla osataan suunnistaa maapallon ympäri. Mutta mitä tapahtuukaan karussa pohjolassa?

Maa on autio sekä kylmä ja ruoka on tiukassa. Neuvokkaat pirkkalaiset säntäilevät ravinnon perässä avannolta karhumetsälle. Lopulta sankarimme löytävät oivallisen matoapajan, mutta jälleen kerran ahneus paljastaa ihmisluonnon pimeimmän puolen. Epätoivon ja nääntymyksen kasvaessa kukin asettaa itsensä toisten edelle.

Mutta muuttuuko ihminen tuossa ahneuden ja kateuden sävyttämässä juoksussaan halki vuosisatojen? Luultavasti tätä kysyi elokuvan ohjaaja Maxwell Gothenburg kulttiteoksellaan, joka esitettiin Kummelin räiskyvässä uudenvuoden jaksossa 1992.

Elokuvan näyttelijäkatras peilaa suorituksillaan upeasti inhimillistä nälkää, vilua ja vaikeuksia. Näemme edistyksellisiä soidinmenoja sekä seuraamme heimojen taistoa, kun riidanhaluiset nokialaiset saapuvat ryöstelemään.

Kaikki kokonaiset Kummeli-jaksot Yle Areenassa

Kaikki Kummelit vuosilta 1991-2004 ovat pysyvästi katsottavissa Yle Areenassa.

Lisää ohjelmasta