Hyppää pääsisältöön

Jakso 18: Järki ja tunteet

Hämmentävä jalokiviryöstö pakottaa Repomiehen turvautumaan ulkopuoliseen apuun. Profiloija Juhana Alakärsän räikeä sovinismi ja homoseksuaalisuus pistävät Pasilan poliisien suvaitsevaisuuden koetukselle.

Kontiovaaran uutinen

Pasilan poliisin pätevyys jälleen syynissä!

Kolme viikkoa jalokiviryöstön jälkeen poliisi ei ole yhtään lähempänä tapauksen selvittämistä.

Kirkkaassa päivänvalossa ja keskellä poliisisaattuetta tapahtunut hurja jalokiviryöstö askarruttaa yhä Pasilan poliisia. Huomio alkaa vähitellen siirtyä itse ryöstöstä poliisin kykenemättömyyteen ratkaista tapausta. Epäilykset Pasilan poliisin toimintatavoista heräsivät, kun innokas journalistimme löysi Pasilan aseman paperinkeräyslaatikosta dokumentteja poliisien tutkimusten etenemisestä, jotka muistuttivat lähinnä lasten suherruksia.

Poliisin teoriat vaihtelivat ”taikuriliigasta” ”näkymättömään nostokurkeen” aina hieman rasistiseen ”vähemmistöliigaan”. Ylikomisario Rauno Repomies kieltää jyrkästi suherrusten yhteyden poliisityöhön, tosin hän kysyi haastattelua tekevältä toimittajalta, kuinka todennäköisenä tämä piti ”taikuriliiga”-teoriaa.

Bonusklippi: Jännää


Pieleen menneitä

Alla voit kuulla näytteen pieleen menneistä otoksista.

 • Jakso 30: Käsikirjoittaja Kämäsen tapaus

  Käsikirjoittajien huono kohtelu kulminoitui pahoinpitelyyn

  7 Broidii-elokuvan ensi-illassa pahoinpidellään leffan käsikirjoittaja. Neposella on teoria, että Pöystin ja Darjan kinastelu on kuin suoraan romanttisesta komediasta ja väittää heidän välillään olevan täten rakkautta.

 • Jakso 29: Operaatio hana

  Kallion hipsterit kyllästyivät alan miehiin.

  Kalliolaisiin alan miehiin kyllästyneet hipsterit käynnistävät operaation, jolla juopot saadaan houkuteltua Töölöön. Töölöläisten vastaiskun myötä syttyy pienimuotoinen kaupunginosien välinen sota.

 • Jakso 28: Sex#object now

  Teatterikriitikon murhayritys hämmentää Pasilassa.

  Teatterikriitikon murhayritys heittää Pasilan poliisit suomalaisen teatterin hurjaan maailmaan. Pöysti joutuu kilpailemaan näyttelijätyttöystävänsä huomiosta tämän ohjaajan kanssa, jolla on melko hämärät metodit.

 • Jakso 27: Lotto

  Repomies uskoo keksineensä varman tavan voittaa lotossa.

  Tutkiessaan lottovoittajan veljen katoamista Neponen yrittää todistaa muille, että kovalla työllä on enemmän tekemistä menestyksen kanssa kuin onnella. Repomies uskoo taas keksineensä varman tavan voittaa lotossa.