Hyppää pääsisältöön

The Spice Girls -tarina

(The Spice Girls Story: Viva Forever!).Kuvassa vas.Melanie Brown, Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton, Victoria Beckham. Yle Kuvapalvelu/Matt Crossick.
(The Spice Girls Story: Viva Forever!).Kuvassa vas.Melanie Brown, Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton, Victoria Beckham. Yle Kuvapalvelu/Matt Crossick. Kuva: (The Spice Girls Story: Viva Forever!).Kuvassa vas.Melanie Brown, Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton, Victoria Beckham. Yle Kuvapalvelu/Matt Crossick. the spice girls -tarina

Dokumentti 1990-luvun popsensaatiosta. Baby, Posh, Sporty, Scary ja Ginger muistelevat. Tarina saa puitteet joulukuussa 2012 ensi-iltaan tulleesta musikaalista Viva Forever!

"Mom, we're gonna be huge."

Näin sanoi Mel C äidilleen, heti kun levytyssopimus oli saatu v. 1996 - hyvin hän ennustikin.

Lähikuvassa on kaikkien aikojen suosituin naisyhtye, yli 200 miljoonaa LP:tä myynyt The Spice Girls. Posh, Scary, Sporty, Baby ja Ginger Spice räjähtivät Britannian listakärkeen ja maailman tietoisuuteen 90-luvun puolivälissä. Heistä tuli koko vuosikymmenen määrittäviä ikoneita, jotka myöhemmin värittivät myös mm.Lontoon 2012 olympialaisten juhlahumua.Spice Girls puhkui pippurista energiaa ja sammumatonta menestymisen halua. Kiteytyi käsite Girl Power ja pian viisikon äänet, kuvat ja tarttuvat biisit (Wannabe, Who Do You Think You Are, Spice up Your Life, Stop ym.) olivat kaikkialla. Yhtyeen paluusta keikkamarkkinoille v. 2014 on kuulunut puheita.

Dokumentissa kaikki spaissarit muistelevat iloisina uransa vaiheita samalla kun odotellaan heidän tarinaansa pohjautuvan Viva Forever -musikaalin ensi-iltaa Lontoon West Endissä joulukuussa 2012. Jennifer Saundersin kynäilemä musikaali jäi lyhytikäiseksi, mutta Spice Girlsien mainetta se ei himmennä. Ohjelmassa nähdään mm. harvinaisia arkistokuvia bändiläisten koe-esiintymisistä ja kuullaan lähipiiriläisten tarinoita.

  • The Spice Girls -tarina (Viva Forever – The Spice Girls Story, Britannia, 2012) Tuotanto ITV.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa