Hyppää pääsisältöön

Kati ja Töppö - Pikku Kakkosen vauhdikas parivaljakko

Kati ja Töppö
Kati ja Töppö Kuva: Yle pikku kakkosen ohjelmia

Kati ja Töppö (Kate and Mim-Mim) on vauhdikas 52-osainen kanadalaisanimaatio, jonka sankarittarena on villi viisivuotias Kati ja hänen violetti pehmokaninsa Töppö.

Parivaljakko on erottamaton, ja kun Katia alkaa jokin asia askarruttaa tai hänen uteliaisuutensa herää, tyttö pyörähtää pari kertaa kaninsa kanssa ympäri ja lausuu: ”Töppö nöpö pupunen, on jälleen aika leikkien. Kunnolla kun kiepsahtaa, jo silmis’ siintää Söpömaa”. Yht’äkkiä Katin mielikuvitusmaailmassa Töppö on kasvanut moninkertaisesti, ja leikit voivat alkaa.

Kati on luontainen johtajahahmo ja uskoo kykenevänsä ihan mihin tahtoo. Kati on innokas, luova, positiivinen ja joka päivä jossain odottaa uusi seikkailu – milloin prinsessana, astronauttina, lehmityttönä tai merirosvona. Kati usein myös saa ystävänsä pois kiipelistä,
johon he itse ovat itsensä saaneet.

Töppö on hölmöilevä superhassupupu, joka innostuu kaikesta, tosin hieman samanaikaisesti epäillen. Töppö löytääkin itsensä usein tilanteista, joista hän haluaisi mieluummin pois. Töpön sydän on yhtä pehmoinen kuin hän itsekin, ja hän rakastaa Katia.

Katin parhaat kaverit – Töpön jälkeen – ovat Köpi, Täpi, Lilli ja Paavo. Köpi on kasvikuiskaaja, eli taitava puutarhuri, joka elellee kasviensa ja vihannestensa keskellä.

Köpo on rauhallinen ja ajattelee ennen tekemistä. Täpi on Köpin paras kaveri, ja armoton keksijä. Täpi on nopealiikkeinen ja energinen ja aina rakentamassa tai tuunaamassa jotakin. Täpi tuo usein ongelmiin luovan ja ennalta-arvaamattoman näkökulman.

Lilli on ryhmän todellinen tyttölapsi, suloinen hoitajaluonne, joka rakastaa kaikkea kaunista. Lilli huomaa hienotkin yksityiskohdat, ja tuntee mielikuvitusmaailmansa kaikki otukset ja niiden tarpeet.

Paavo on Lillin pikkuveli, vaikkakin yrittää vaikuttaa isommalta. Paavo rakastaa mennä lujaa, haista pahalle ja likaa. Paavolla ei ole vielä paljon sanoja, mutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita sitäkin enemmän. Paavon kanssa ei koskaan ole tylsää.

Sarjan ovat luoneet Scott ja Julie Stewart, joiden oma kaksivuotias Kate on Katin esikuvana. Myös perheen vähän vanhemmat pojat ovat vieneet vanhempiaan mielikuvitusmaailmoihinsa.

Sarjan on tuottanut Nerds Corps Entertainment, Kanada.

Kati ja Töppö Areenassa.

Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys Pikku Kakkonen,asiasanat
Seikkailu
Seikkailu asiasanat,pikku kakkonen
Asiasana: mielikuvitus
Asiasana: mielikuvitus asiasanat,Pikku Kakkonen

Muokattu 1.2. Lisätty asiasanat.

Lisää ohjelmasta