Hyppää pääsisältöön

2.1. Extrat: Samin valinta, Jatkojen loppubiisi ja extrabiisi

Costello Hautamäki, Olli Lindholm, Vesku Jokinen, Pate Mustajärvi Tartu Mikkiin -ohjelmassa 2.1.2015
Costello Hautamäki, Olli Lindholm, Vesku Jokinen, Pate Mustajärvi Tartu Mikkiin -ohjelmassa 2.1.2015 Kuva: Yle vesku jokinen

2.1. Tartu Mikkiin Extrat: Samin valinta, Jatkojen loppubiisi ja extrabiisi. Näitä et nähnyt tv:ssä!

(Samin valinta, Jatkojen loppubiisi ja extrakappale ovat katsottavissa 30 päivän ajan.)

Samin valinta: Nyt maistuu elämä taas, Kirka

Nyt maistuu elämä taas on Jean-Jacques Goldmanin kappale Back to the City, johon suomalaisen tekstin teki Pertsa Reponen. Goldman on ranskalainen laulaja-lauluntekijä, jonka ura alkoi taustalaulajana jatkuen Taï Phong -rockyhtyeessä ja päätyen lopulta soolouraan. Vuodesta 1990 vuoteen 1996 Goldman esiintyi nimekkäässä Fredericks Goldman Jones -triossa yhdessä Michael Jonesin ja Carole Fredericksin kanssa. Goldman on erityisen suosittu ranskankielisissä maissa. Kirka levytti Nyt maistuu elämä taas -kappaleen vuonna 1979.

Jatkojen yhteisbiisi: Pidä huolta

Pidä huolta on Pave Maijasen säveltämä kappale, joka on hänen Mistakes- tai Pave's Mistakes -yhtyeen suurin hitti. Yhtye toimi 1980–1982 ja tämä hittikappale julkaistiin 1981 samannimisellä albumilla. Maijanen on musisoinut lapsesta asti ja tehnyt pitkän uran muusikkona ollen lukuisten eri bändien jäsenenä sekä toiminut tuottajana eri yhtyeissä Wigwamista Dingoon. Pidä huolta on tiettävästi syntynyt vartissa sängyn reunalla. Maijanen palkittiin Iskelmä Finlandia -palkinnolla kesällä 2012

Katso Pave Maijasen esitys Iltatähti-ohjelmassa: http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/pave_maijasen_parhaita_48879.html#media=48882

Extrabiisi: Kaksoiselämää Olli Lindholmin ja Pate Mustajärven duettona

Sami Hintsasen johdolla keskustellaan Juice Leskisestä, minkä jälkeen Olli Lindholm ja Pate Mustajärvi duetoivat Juicen Kaksoiselämää-kappaleen. Kaksoiselämää on vuodelta 1986. Se valittiin Soundi-lehden äänestyksessä vuoden parhaaksi kappaleeksi ja palkittiin myös iskelmä-Emmalla. Juice sävelsi Kaksoiselämää-kappaleen saman vuoden alussa, jolloin hänen avioliittonsa oli hajoamassa. Myös Pate Mustajärvi on levyttänyt kappaleen ja se on Mustajärven Ollaan ihmisiksi -albumilla, jossa hän tulkitsee Juicen lauluja.

Kommentit
 • Pääsiäisenä nautitaan monipuolisista musiikkiohjelmista

  Pääsiäisen musiikkiohjelmia

  Pääsiäisviikonloppuna nautitaan monipuolisista musiikkiohjelmista. Kuunneltavaa löytyy runsain mitoin klassisen musiikin ja hartaiden sävelten ystäville, ja herkkopaloja on tarjolla myös gospelin ja kevyemmän musiikin kuuntelijoille.

 • Naistenpäivänä soi naisten tekemä musiikki

  Tässä koottuna naistenpäiväteemaisia musiikkiohjelmia.

  Naistenpäivän kunniaksi tässä koottuna tietoa naistenpäiväteemaisista ohjelmista. Radiopainotteisessa listauksessa löytyy kuunneltavaa niin kansanmusiikin rakastajalle, bluesin ystävälle kuin klassisen musiikin kuuntelijoille. Tv-ohjelmista listalla ovat Minun musiikkini -jaksot, joissa päähenkilöinä ovat Chisu, Sanni, Iisa, Mariska, Maija Vilkkumaa, Ellinoora ja Litku Klemetti.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.