Hyppää pääsisältöön

UMK-juontajat

Rakel Liekki ja Roope Salminen juontavat UMK:n 2015
Rakel Liekki ja Roope Salminen juontavat UMK:n 2015 roope salminen

Uuden Musiikin Kilpailu uudistuu vuoteen 2015 ja samalla vaihtuvat juontajat. Roope Salminen tunnetaan näyttelijänä sekä Roope Salminen & Koirat -yhtyeen keulahahmona. Rakel Liekki työskentelee TV2:lla alkavassa suorassa ajankohtaisohjelmassa nimeltä Kioski ja aiempaa kokemusta suorista lähetyksistä löytyy mm. Nenäpäivästä. Millä fiiliksillä parivaljakko odottaa uutta UMK-kautta ja juontajan pestiään?

Millainen on kokemuksesi suorien TV-lähetysten juontamisesta?

Roope: Hahah, tää on ensimmäinen suora TV-ohjelma, jossa olen juontajana. Voisi siis sanolla sanoa, että vähäinen.

Rakel: Samat sanat, televisioitujen isojen suorien juontamisesta kokemus on aika ohut. Toisaalta olen juontanut ihan riittävästi ohjelmia ja tapahtumia sekä suoraa päivittäistä radiolähetystä, että tiedän klaaravani homman.

Jännittääkö?

Rakel: Eipä juuri. Olen jo sen ikäinen kissa, että en enää etukäteen spennaa siitä, miten työt hoituvat. Jännitys iskee sitten pari minuuttia ennen suoraa.

Roope: Tanssiosuudet jännittävät. Olen tunnettu puujalka.

Miten valmistaudut pestiin?

Roope: Tutustun tämänvuotisiin bändeihin mahdollisimman tarkasti ja opettelen vähän tanssimaan. Työsarkaa riittää.

Rakel: En voi paljastaa läheskään kaikkea mitä olemme treenailleet, etten paljasta suorien lähetysten yllätyksiä. Yleisesti ottaen valmistaudun aina tekemällä taustaduunit hyvin, että lähetyksiin voi mennä löysin rantein iloitsemaan.

Oletko seurannut UMK:a edellisinä vuosina? Mikä kappale on jäänyt mieleen?

Rakel: Olen istunut joka vuosi eturivissä. Olen euroviisufani. Lempibiisi on Stigin Laululeija. Mulla oli jopa tekoviikset sinä vuonna naamalla ihan kannatuksen vuoksi.

Roope: En ole seurannut UMK:a aiempina vuosina.

Miksi halusit juontamaan Uuden Musiikin Kilpailua?

Roope: Kun minua pyydettiin ohjelmaan ja kerrottiin, että pääsen tapaamaan Rakel Liekin livenä jos suostun, niin ei tarvinnut miettiä pitkään.

Rakel: Kun kuulin, että pääsen Salmisen Roopen kanssa samaan pukkariin, niin mua eivät olisi pidätelleet edes biisonit.

Ile ja Anne olivat kivenkova juontajapari. Miten panette vielä paremmaksi?

Rakel: Elämä ei ole kilpailu. En yritä olla Anne, olen Rakel. Sen lupaan, että armottomana viisufanina teen parhaani itseäni säästämättä ja nautin joka hetkestä.

Roope: Kyllä. Teemme omannäköisemme ohjelman emmekä lähde kilpailemaan aiempien juontajien kanssa. Ile ja Anne ovat loistavia persoonia ja taitavia juontajia.

Mitä odotat alkavalta kaudelta?

Roope: Taitavia, uusia yhtyeitä ja artisteja suuren kansan tietoisuuteen. Bändit ja artistit ovat ohjelman keskiössä ja tärkein osa kautta, me juontajat vain pidämme hommaa kasassa.

Rakel: Odotan suuria tunteita ja isoja eleitä. Viisumaailmaan mielestäni kuuluu se, että tehdään isosti ja jopa vähän kieli poskessa.

Millainen on sinulle täydellinen UMK-kappale?

Rakel: Täydellisessä UMK-kappaleessa on tarttuva melodia ja sopivasti viisukliseitä esityksessä.

Roope: Sen täytyy silti olla sellainen, joka on tehty musiikki edellä eikä vain euroviisuja varten. Laskelmointi paistaa heti läpi. Uskon vilpittömyyden ja aitouden vievän pitkälle tänä vuonna!

Mikä on euroviisusuosikkisi?

Rakel: Vickyn Sata salamaa on ehdoton klassikko. Sitä soitetaan usein Roller Derby -matsien päätteeksi ja salaa saatan katsomossa liikuttua kyyneliin kuullessani sen. Salainen perversioni taas on Reggae OK. Se selittyy sillä, että mun eka oma c-kasetti oli Riki Sorsan.

Roope: Lenan Satellite. Ei kikkailua, ei pelkkään lavashow'hun nojaamista, vain hyvää musiikkia ja ansaittu yllätysvoitto!

Seuraa juontajia somessa:

Instagram: @rakelliekki, @RoopeSalminen
Twitter: @rakelliekki, @RoopeSalminen

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.