Hyppää pääsisältöön

UMK-juontajat

Rakel Liekki ja Roope Salminen juontavat UMK:n 2015
Rakel Liekki ja Roope Salminen juontavat UMK:n 2015 roope salminen

Uuden Musiikin Kilpailu uudistuu vuoteen 2015 ja samalla vaihtuvat juontajat. Roope Salminen tunnetaan näyttelijänä sekä Roope Salminen & Koirat -yhtyeen keulahahmona. Rakel Liekki työskentelee TV2:lla alkavassa suorassa ajankohtaisohjelmassa nimeltä Kioski ja aiempaa kokemusta suorista lähetyksistä löytyy mm. Nenäpäivästä. Millä fiiliksillä parivaljakko odottaa uutta UMK-kautta ja juontajan pestiään?

Millainen on kokemuksesi suorien TV-lähetysten juontamisesta?

Roope: Hahah, tää on ensimmäinen suora TV-ohjelma, jossa olen juontajana. Voisi siis sanolla sanoa, että vähäinen.

Rakel: Samat sanat, televisioitujen isojen suorien juontamisesta kokemus on aika ohut. Toisaalta olen juontanut ihan riittävästi ohjelmia ja tapahtumia sekä suoraa päivittäistä radiolähetystä, että tiedän klaaravani homman.

Jännittääkö?

Rakel: Eipä juuri. Olen jo sen ikäinen kissa, että en enää etukäteen spennaa siitä, miten työt hoituvat. Jännitys iskee sitten pari minuuttia ennen suoraa.

Roope: Tanssiosuudet jännittävät. Olen tunnettu puujalka.

Miten valmistaudut pestiin?

Roope: Tutustun tämänvuotisiin bändeihin mahdollisimman tarkasti ja opettelen vähän tanssimaan. Työsarkaa riittää.

Rakel: En voi paljastaa läheskään kaikkea mitä olemme treenailleet, etten paljasta suorien lähetysten yllätyksiä. Yleisesti ottaen valmistaudun aina tekemällä taustaduunit hyvin, että lähetyksiin voi mennä löysin rantein iloitsemaan.

Oletko seurannut UMK:a edellisinä vuosina? Mikä kappale on jäänyt mieleen?

Rakel: Olen istunut joka vuosi eturivissä. Olen euroviisufani. Lempibiisi on Stigin Laululeija. Mulla oli jopa tekoviikset sinä vuonna naamalla ihan kannatuksen vuoksi.

Roope: En ole seurannut UMK:a aiempina vuosina.

Miksi halusit juontamaan Uuden Musiikin Kilpailua?

Roope: Kun minua pyydettiin ohjelmaan ja kerrottiin, että pääsen tapaamaan Rakel Liekin livenä jos suostun, niin ei tarvinnut miettiä pitkään.

Rakel: Kun kuulin, että pääsen Salmisen Roopen kanssa samaan pukkariin, niin mua eivät olisi pidätelleet edes biisonit.

Ile ja Anne olivat kivenkova juontajapari. Miten panette vielä paremmaksi?

Rakel: Elämä ei ole kilpailu. En yritä olla Anne, olen Rakel. Sen lupaan, että armottomana viisufanina teen parhaani itseäni säästämättä ja nautin joka hetkestä.

Roope: Kyllä. Teemme omannäköisemme ohjelman emmekä lähde kilpailemaan aiempien juontajien kanssa. Ile ja Anne ovat loistavia persoonia ja taitavia juontajia.

Mitä odotat alkavalta kaudelta?

Roope: Taitavia, uusia yhtyeitä ja artisteja suuren kansan tietoisuuteen. Bändit ja artistit ovat ohjelman keskiössä ja tärkein osa kautta, me juontajat vain pidämme hommaa kasassa.

Rakel: Odotan suuria tunteita ja isoja eleitä. Viisumaailmaan mielestäni kuuluu se, että tehdään isosti ja jopa vähän kieli poskessa.

Millainen on sinulle täydellinen UMK-kappale?

Rakel: Täydellisessä UMK-kappaleessa on tarttuva melodia ja sopivasti viisukliseitä esityksessä.

Roope: Sen täytyy silti olla sellainen, joka on tehty musiikki edellä eikä vain euroviisuja varten. Laskelmointi paistaa heti läpi. Uskon vilpittömyyden ja aitouden vievän pitkälle tänä vuonna!

Mikä on euroviisusuosikkisi?

Rakel: Vickyn Sata salamaa on ehdoton klassikko. Sitä soitetaan usein Roller Derby -matsien päätteeksi ja salaa saatan katsomossa liikuttua kyyneliin kuullessani sen. Salainen perversioni taas on Reggae OK. Se selittyy sillä, että mun eka oma c-kasetti oli Riki Sorsan.

Roope: Lenan Satellite. Ei kikkailua, ei pelkkään lavashow'hun nojaamista, vain hyvää musiikkia ja ansaittu yllätysvoitto!

Seuraa juontajia somessa:

Instagram: @rakelliekki, @RoopeSalminen
Twitter: @rakelliekki, @RoopeSalminen