Hyppää pääsisältöön

Korkki kiinni -sarja: Vuosi ilman alkoholia

Pekka Myllykoski laulaa
Pekka Myllykoski on Freud Marx Engels & Jung –yhtyeen laulusolisti. Pekka Myllykoski laulaa Kuva: Yle korkki kiinni

Miten elämä muuttuu, kun jättää alkoholin? Kamerat seurasivat kuuden ihmisen elämää vuoden ajan. Korkki kiinni -sarjassa on 6 jaksoa, ja ne esitetään tiistaisin klo 20 TV1:llä. Jaksot nähtävissä myös Areenassa alkaen samaan aikaan.

KATSO toisen jakson traileri:

Korkki kiinni -sarjan logo
Korkki kiinni -sarjan logo Kuva: Yle korkki kiinni

Freukkareiden solisti Pekka Myllykoski, toimittaja Jaakko Selin, yrittäjäpariskunta Heidi Ekholm-Talas ja Jonni Talas, näyttelijä Susanna Indren sekä Lapinlahden linnuista tuttu Timo Eränkö lupautuivat vuoden mittaiseen seurantadokumenttiin.

Freud, Marx, Engels & Jung-bändin pitkäaikainen solisti Pekka Myllykoski on viettänyt lähes koko aikuiselämänsä pienessä sievässä. Pekka sanoo, että juo, koska pelkää krapulaa. Bändikaverit ovat nyt antaneet viimeisen varoituksen Pekalle. Alkoholinkäytön on loputtava, muuten Pekka saa kenkää bändistä, jossa on laulanut 30 vuotta.

Toimittaja Jaakko Selin sekä yrittäjäpariskunta Heidi Ekholm-Talas ja Jonni Talas ovat alkoholin kohtuukäyttäjiä, joiden työtehtäviin liittyy paljon edustamista ja kokkareita. Heidille tipattomuus tuli tutuksi raskausaikana, ja hän aikoo viettää koko vuoden ilman alkoholitippaakaan. Jonni puolestaan ottaa käyttöön konseptiin liittyvän viinakortin ja aikoo nauttia muutaman oluen poikien kesäreissulla formulakisoissa Unkarissa.

Jaakko toivoo löytävänsä laadukkaita vaihtoehtoja alkoholille, kun jotakin halutaan juhlistaa. Myös entistä terveemmät elämäntavat ja painonpudotus kiinnostavat sekä Jonnia että Jaakkoa.

Susanna Indrén on ammatiltaan näyttelijä, joka on joutunut kohuotsikoihin kosteiden iltojen seurauksena. Hänelle alkoholin nauttimisesta on muodostunut tapa palkita itseään superäitiviikon jälkeen. Susannan pikkupoika asuu vuoroviikoin molempien vanhempiensa luona. Susanna toivoo tutustuvansa itseensä ja on valmis ottamaan kaiken mahdollisen avun vastaan, jotta vuosi kuluisi viinatta.

Timo Eränkö tuli tutuksi Lapinlahden lintujen tv-sarjoista ja levyiltä. Timo musisoi edelleen ja kirjoittaa näytelmää. Hänellä on diabetes, joten alkoholinkäytön kanssa tulisi olla erityisen varovainen.

Timo on kuitenkin tuurijuoppo, joka toisinaan saattaa juoda monta päivää putkeen. Nyt hän haluaa saada uuden levyn ja näytelmän valmiiksi ennen kuin seuraavan kerran nauttii alkoholia.

Korkin kiinni paneville henkilöille tarjoavat apua ja valmennusta Jussi Kinnunen ja Piia Sumupuu. Molemmilla on omakohtaista kokemusta alkoholin suurkulutuksesta ja alkoholismistakin. Jussi aloitti muusikon uransa Hassisen Koneessa ja on soittanut myös Freud, Marx, Engels & Jung-bändissä.

Sarjan kuvaukset alkoivat joulukuussa 2013 ja päättyvät tammikuussa 2015. Sarjaa rytmittävät vuotuiset juomajuhlat vapusta juhannukseen ja kesälomiin.

Kuuden jakson aikana selviää, miten elämänmuutoksen vuosi ilman viinaa sujuu, ja mitä itse kukin keksii alkoholin tilalle halutessaan rentoutua tai tavata kavereita. Sarjassa kuullaan myös päähenkilöiden läheisten ajatuksia muutoksista ajankäytössä ja käyttäytymisessä. Repsahduksitta vuosi ei suju.

Korkki kiinni -sarjassa on 6 jaksoa, ja ne esitetään tiistaisin klo 20 TV1:llä ja ovat nähtävissä myös Areenassa alkaen klo 20 tiistaisin.

Suunnittelu ja ohjaus: Kirsi Markkanen
Tuotanto: Production House

Sarjan henkilöiden esittelyt:

- muusikko, laulaja Pekka Myllykoski

- näyttelijä Susanna Indrén

- muusikko, näyttelijä Timo Eränkö

- toimittaja Jaakko Selin

- yrittäjät Heidi Ekholm-Talas ja Jonni Talas

LUE myös Jussi Kinnusen ja Piia Sumupuun esittelyt jutusta "Oon ollut salatissuttelija - kulissit kunnossa ja kaikki tiptop".

LISÄÄ AIHEESTA: Ylen 100 päivää ilman viinaa -haaste

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

100 päivää